• ремонты от компании StroySila
  • укладка тротуарной плитки
  • „Arccal a vasút felé”

    Kortárs vasútfejlesztés építész szemmel

    Szöveg: Tóth Zoltán

    Gerő Ernő 1945-ben fogalmazta meg ezt a jelszót a dolgozó nép fiataljai számára, hogy tevőlegesen vegyen részt a háború után romokban heverő vasút felélesztésében. Tekintsünk el most attól, hogy ezt a kommunista párt „haladó erői” propagálták a dolgozó népnek. Valóban szükség volt egy feléledő újjáépített vasúti hálózatra nem csak Magyarországon, de szerte Európában.
    Ma is nagy kihívásokkal kell szembenéznünk, ha csak a környezetszennyezés romboló hatásaira gondolunk. Valóban súlyos következményekkel fog járni, ha a fosszilis energia környezetpusztító hatása miatt nem alakítunk ki környezetbarát technológiákat, ha nem csendesítjük le a fölösleges fogyasztás globális hatásait. Ebben segíthet világszerte a korszerű közlekedési hálózatok kialakítása, a kisebb ökológiai lábnyom és a fenntartható élet érdekében.
    Megoldásként a szakértők összetett rendszereket dolgoznak ki a közösségi közlekedés régiókat átszelő változásaira, a városi tömegközlekedési hálózatának emberközpontú átalakítására, illetve az áruszállítás új logisztikai rendszerének és üzleti modelljeinek kidolgozására. A rendszerelvűség segíti a gazdasági térségek és a munkaerő mobilitásának finomhangolását, az üzleti konstrukciók gazdaságosságát, és a környezetbarát gazdasági növekedést.