• ремонты от компании StroySila
  • укладка тротуарной плитки
  • 2015: TÁJODÜSSZEIA

    Pesti Vigadó, 2015. május 7-29.

    tajodusszeia2015

    A Tájépítészet Hónapja keretében 2015. május 7. és 29. között kerül megrendezésre a hazai tájépítész szakma legfontosabb seregszemléje. A 2015: TÁJODÜSSZEIA nagyszabású szakmai kiállítás, melyen mintegy 50 kiállító 180 munkája jelenik meg az elmúlt 5 év alatt megvalósult kert- és szabadtérépítészeti munkáinak, társadalmi és művészeti akcióinak, települési tájra és regionális léptékekre kiterjedő koncepcióinak, kutatási és design tevékenységének bemutatásával.
    A 2010-es debütálása után második alkalommal bemutatkozó vándorkiállítás idén a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ), a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata (MÉK-TKT), valamint a V4 országok tájépítész szövetségei együttműködésében valósul meg.
    Az ünnepélyes megnyitón, 2015. május 7-én, csütörtökön a Pesti Vigadó V. emeleti kiállítóterében köszöntőt mond Vincze Attila, az MTSZ elnöke, Schuchmann Péter, a MÉK-TKT elnöke, M. Szilágyi Kinga, a BCE Tájépítészeti Karának dékánja, valamint Ferencz István, az MMA Építőművészeti Tagozatának elnöke. A kiállítás nyílt, a budapesti helyszín után a következő hónapokban Pécsett, Győrben, Nyíregyházán, Debrecenben, Székesfehérváron és Békéscsabán tervezik bemutatását. A V4 országok sikeres közreműködésének köszönhetően Czech Landscape and Garden Society (SZKT) által további csehországi, a lengyel Landscape Architecture Association (SAK) által lengyelországi, a Slovak Association of Landscape Architects (SALA) együttműködésében pedig szlovákiai helyszínek vannak kilátásban.
    A rendezvényt 2015. május 8-án, pénteken, 2015: TÁJODÜSSZEIA nemzetközi szakmai konferencia kíséri, amelynek a FUGA Kortárs Építészeti Központ ad helyet. A konferencián megjelennek a TÁJODÜSSZEIA hazai és külföldi kiállítói.

    Megnyitó: 2015. május 7. 17:00
    Helyszín: Pesti Vigadó, V. emeleti kiállítóterem, Budapest V. Vigadó tér 4.

    A kiállítást megnyitja:
    Vincze Attila, elnök, Magyar Tájépítészek Szövetsége 

    Schuchmann Péter, elnök, Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata

    M. Szilágyi Kinga, dékán, Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kar

    Ferencz István, tagozatvezető, Magyar Művészeti Akadémai Építőművészeti Tagozata

    Nemzetközi szakmai konferencia

    Időpont: 2015. május 8. 10:00-15:00
    Helyszín: FUGA Kortárs Építészeti Központ, Budapest V. Petőfi Sándor u. 5.

    A konferencia angol nyelvű, a részvétel ingyenes.