• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Tapas

  Spanyol gasztro-design
  Iparművészeti Múzeum, 2015. augusztus 6 – október 4.

  tapas

  A TAPAS című kiállítás az Iparművészeti Múzeum és az Acción Cultural Espanola (AC/E) szervezésében a Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet támogatásával a spanyol gasztrokultúrában megjelenő legújabb designtrendekről nyújt gazdag áttekintést, hasonlóan egy kreatív tapas-menühöz, amely magában foglalja az összes olyan területet, ahol összefonódik a design és az étkezési kultúra.

  A kiállítás három részre osztható: Konyha, Asztal, Étel, melyekben a különböző stílust képviselő designerek képzelőereje és tehetsége bontakozik ki. Munkájuk során az alkotók kiemelkedő séfekkel működtek együtt, feldolgozva és újraértelmezve közben számos hagyományos spanyol jelképet is, egyszersmind leróva tiszteletüket néhány ikonikus művész előtt.

  A kiállításon szereplő tárgyak a legkülönbözőbb stílusú formák és anyagok kavalkádját nyújtják, melyek az invenció, a kísérletezés és az érzékiség gazdag tárházából táplálkoznak. A több mint kétszáz kiválasztott tárgy kiegészítéseképpen bemutatásra kerül egy-két fontosabb étterem nagy műgondról tanúskodó belsőépítészeti kialakítása és ezzel párhuzamosan az új borászatok építészeti megoldásai is. Továbbá látható lesz egy válogatás, amely a borosüvegek címketerveinek új grafikai irányait körvonalazza. A tárlatot Antoni Miralda képzőművész és Martí Guixé designer erre az alkalomra készített munkái zárják.

  A kiállításon a nemzetközileg is kiemelkedő, elsőrangú spanyol konyha válik kézzelfoghatóvá, melyet többek között az elBulli, az El Celler de Can Roca vagy a Mugaritz képvisel, és amelyben a design fontos alkotórészévé vált a gasztro-kultúra innovációjának, fejlődésének. A konyha és design egysége már önmagában is avantgárd és forradalmi, melyet Spanyolország a saját konyhai kultúráján keresztül szeretne továbbadni az egész világ számára.