• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Millenáris Velodrom tervpályázat 2014

  A Millenáris a sporttörténészek szerint a magyar sport, illetve versenysport bölcsője. 1896-ban épült, a Magyarország ezeréves fennállását ünneplő, millenniumi rendezvénysorozat sportprogramjainak helyszíneként. A Millenáris volt Budapest első kifejezetten versenycélra szánt létesítménye. A stadiont a két világháború között – mások mellett Hajós Alfréd tervei alapján – alakították át világszínvonalú kerékpáros létesítménnyé.

  A Váncza Művek nyertes pályaműve

  A Váncza Művek nyertes pályaműve

  1928-ban kerékpáros világbajnokságnak adott otthont, Itt játszott először nemzetközi mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott, és egészen 1944-ig folyamatosan működött. A pályaburkolatot az 1950-es és az 1970-es években is felújították, a műemléki védettséget élvező, 3000 fős fedett tribünt pedig 1996-ban, a centenárium kapcsán hozták rendbe. A kerékpáros viadalok mellett az elmúlt évtizedekben atlétikai és tornaversenyt, boksz- és jégkorongmeccset, de még autós rodeót is rendeztek a létesítményben.
  A Millenáris jelenlegi állapota nem alkalmas magas színvonalú sportesemények befogadására. A falak sok helyen átáztak, a pálya versenyfelülete rossz minőségű, a lelátó romos. 2013 őszén pályázatot a Nemzeti Sportközpontok írtak ki a kerékpáros pálya és a hozzá tartozó fedett csarnok teljes rekonstrukciójára. Az indulóknak egy olyan sportlétesítmény terveit kellett elkészíteniük, amelyben elfér egy fedett, 250 méteres, nemzetközi szabványnak megfelelő kerékpáros-pálya, egy BMX-gyakorló pálya, a középső részén pedig a magyar tornasport új központját lehet kiépíteni.
  A 29 beérkezett pályamű közül a zsűri négyet díjazott, tízet megvásárolt. A nyertes a Váncza Művek terve lett, 2017-re ennek alapján fog megújulni a 118 éves Velodrom, a nemzeti olimpiai központ első létesítménye, amely világbajnokságok rendezését is befogadja majd.

  1. helyezett: Váncza Művek (vezető tervező: Váncza László)
  2. helyezett: Építészkohó Kft. (vezető tervező: Tarnóczky Tamás Attila)
  3. helyezett: Tarka kft. (vezető tervező: Lévai Tamás), 4D Építész Stúdió Kft. (vezető tervező: Kószó József)

  A Váncza Művek nyertes pályaműve

  A Váncza Művek nyertes pályaműve