• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Mesteriskola XXII. ciklus – felvételi felhívás

  Építész Mester Egylet Mesteriskola XXII. ciklus (2012-2014)

  A MESTERISKOLA diplomás fiatal építészek-belsőépítészek részére, a tervezés szakmai gyakorlatának és elméleti ismereteinek kiszélesítése, valamint az építész generációk, irányzatok összekapcsolása érdekében kétéves –posztgraduális–  továbbképzést szervez, kétszer tízhónapos időtartammal, kéthetenként 2×4 órában (csütörtök du. és péntek de.)

  A MESTERISKOLA működését, önállóságát az ÉPÍTÉSZ MESTER EGYLET (továbbiakban ÉME) biztosítja, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara támogatásával.

  Az oktatás célja:

  Az 1953. óta működő MESTERISKOLA célja a személyiség és szemlélet alakítása, az önálló gondolkodásra nevelés, a tudatos és szuverén egyéniség kialakításának segítése.

  1. A MESTERISKOLA a továbbképzés során az építészet, azon belül főleg az európai építészet tendenciáit vizsgálja.
  2. Kiemelten akar foglalkozni az EU-ba legutóbb felvett kelet-európai országok építészetének alakulásával, törekvéseivel.
  3. Nyitott minden olyan építészeti irányzatra, mely a szakmai elkötelezettség mellett a mesterségbeli tudást és értékeket, anyagszerűséget és formai igényességet együtt szerepelteti.

  Fenti célok megvalósulási formája:

  A Mesteriskola tanrendje nem egyetemi jellegű, a programokat a korábban végzettek bevonásával állítja össze a Tanulmányi Bizottság. A szakmai élet figyelése reflektorszerűen irányítja érdeklődésünket olyan tanulmányok elvégzésére, melyek korábbi iskolai képzésekre épülnek, de túlmutatnak azon. Így a fenti vizsgálatok részeként foglalkozni kíván veszendő értékeinkkel, melyeket megmásítanak, lassan eltűnnek a    XX–XXI. századi építészetünk palettájáról, valamint azokkal az új jelenségekkel, melyekkel folyamatosan szembesülnek szakmánk művelői.

  • Közös munka Mester és Hallgató között, zártkörű pályázatok keretében, azok vitája és közös értékelése révén.
  • Építész műhelyek bemutatója Budapesten és vidéken.
  • Előadások és ahhoz kapcsolódó viták. (Meghívottak és mesteriskolások, mesterek előadásai.)
  • Tanulmányutak, hazai és külföldi.
  • Egyéb művészeti ágak művelőinek gondolatai szakmájukról és az építészetről.

  Jelentkezési feltételek:

  Jelentkezhet mindenki, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem Építész Szakán, vagy  a Gödöllői Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán, továbbá a Soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karán, a Győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karán, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszak Karán, valamint a Debreceni Egyetem Műszaki Karán építész diplomát szerzett és legalább 1 éves gyakorlattal rendelkezik és a ciklus alatt 2012-2014. évben más posztgraduális képzésben nem vesz részt.

  A jelentkezők felső korhatára 35 év.

  A jelentkezés az alábbi anyagok (portfolió) benyújtásával történik:

  1. Szakmai önéletrajz (az eddigi építészi tevékenység tömör dokumentálása, diploma-terv másolat, tervezői, társtervezői (nem munkatársi) munkák.
  2. Az oklevél másolata.
  3. Az alkalmazotti állományban lévő jelentkezők munkahelyi hozzájárulása.

  A felvételre jelentkezők a Tanulmányi Bizottság által kiírt tervpályázaton vesznek részt. A felvétel az elért tervpályázati eredmény, és a benyújtott személyes anyag alapján történik.

  Jelentkezés a portfolió leadásával együtt:

  A jelentkezési anyagot 2012. június 28-án (csütörtök) 09.00 és 11.00 óra között az Építész Mester Egylet Titkárságán (Jurinyi Amarilla, e-mail: jurinyi.amarilla[kukac]mek.hu) részére kell leadni. (Építészek Háza, 1088. Budapest, Ötpacsirta u. 2.) majd utána ugyanaznap a felvételi tervpályázat programjának kiadása:

  2012. június 28. (csütörtök) 12.00-kor az Építészek Háza Kós Károly termében. (1088. Budapest, Ötpacsirta utca 2.) Ez alkalommal a résztvevők a pályázat lebonyolításáról, valamint az előző ciklus programjáról szóbeli tájékoztatást kapnak.

  Ha nem tud résztvenni, tájékozódási és on-line jelentkezési lehetőség a honlapon.

  A tervpályázat beadása:

  2012. augusztus 16. (csütörtök) 14.00 – 16.00 óráig az Építészek Háza Kós Károly termében.

  A felvétel:

  A jelentkezési kérelmeket a benyújtott anyagok és pályázat alapján az ÉME Mesteriskola Tanulmányi Bizottsága és az általa felkért szakmai testület bírálja el.

  A döntés eredményéről a pályázók 2012. szeptember 7-ig (péntek) értesítést kapnak.

  A Mesteriskolás kurzus elvégzése a kamarai továbbképzési kötelezettség szempontjából 20 (szabadon választott)  pontot ér. (A kötelező továbbképzés alól nem mentesít.)

  Budapest, 2012. június 5.

  Építész Mester Egylet Mesteriskola
  Tanulmányi Bizottság

  (forrás: http://meszorg.hu/ )