• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Nyolcadik Építészeti Workshop elmarad!

  Nyolcadik Országos Építészeti és Összművészeti Workshop
  Sopron, 2013. június 16 – június 22.

  A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet WorkShopron Művészeti Szakkollégiuma által szervezendő Nyolcadik Országos Építészeti és Összművészeti Workshop az alkotóhét egyik fő támogatójának a workshop támogatásától való visszalépése miatt elmarad.

  A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet és a WorkShopron Művészeti Szakkollégium örömmel jelenti be egyedülálló és országos kezdeményezését, a Nyolcadik Építészeti Workshop-ot!
  A 2013. június 16-tól június 22-ig Sopronban megrendezésre kerülő Nyolcadik Országos Építészeti és Összművészeti Workshop meghívott egyetemenként 8-8 építészhallgatót keres a heti munkán való részvételre.

  A soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben működik egy aktív programszervező diákokból álló művészeti csoportosulás, melynek neve WorkShopron Művészeti Szakkollégium. A szakkollégium az itt működő három művészeti képzés (építészet, formatervezés valamint grafika) közösségformáló társulása. Az elmúlt évben szervezett programok, workshopok, táborok, előadássorozatok (LandArt Workshop, Kavinccs, Grafikus Párbaj, Építész Párbaj, Építészinvázió építészeti előadássorozat, Tiltott, Tűrt, Támogatott alternatív zenei előadássorozat, Ami-Hang-Szer 2012 Építészeti Tábor stb.) után a jelenlegi, új tagok úgy döntöttek, idén június közepére szerveznek egy, az építészet és a különböző művészeti ágak találkoztatását megcélzó, egy hétig tartó országos építész-szakmai workshopot.

  A workshopra az alábbi hazai, építészeti képzést nyújtó egyetemeket és építészhallgatóikat szeretnénk vendégül látni:

  – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem – Építész Tanszék,
  – Budapesti Műszaki Egyetem – Építészmérnöki Kar,
  – Széchenyi István Egyetem – Épülettervezési Tanszék,
  – Pécsi Tudományegyetem – Pollack Mihály Műszaki Kar,
  – Debreceni Egyetem – Építészmérnöki Tanszék,
  – Szent István Egyetem – Ybl Miklós Építéstudományi Kar,
  – Budapesti Corvinus Egyetem – Tájépítészeti Kar,
  – Nyugat-magyarországi Egyetem – Alkalmazott Művészeti Intézet.

  A workshop során a fent megnevezett egyetemekről 8-8 hallgató jelentkezését várjuk, akik ittlétük során 8 vegyes összeállítású csapatot alkotva fogják elvégezni a rájuk kiszabott feladatot, az egyes csapatokhoz rendelt művészeti ág (nem építészeti) fényében.

  A workshop fő életrehívója az építészet és a különböző művészeti ágak találkoztatása. Mint ahogy az építészet a képzőművészet nélkül nem létezhet, úgy a képzőművészeti ágak feltételezik az építészetet magát. Egyik meghatározza a másikat és együtt élnek igazán.

  A workshop során az egyes csapatok mellé egy-egy, különböző művészeti ágak területén tevékenykedő művészt kértünk fel konzulensként, segítőként, mentorként.
  A 8 különböző művészeti ág és az egyes csoportokat vezető művészek a következőek:
  – Szobrászat (Palotás József szobrászművész)
  – Festészet és grafika (Paizs Péter festőművész)
  – Táncművészet (szervezés alatt)
  – Zeneművészet (Bélaműhely Sound Art)
  – Film- és animációfilmes művészet (szervezés alatt)
  – Irodalom (Szálinger Balázs és Krusovszky Dániel költők)
  – Színjátszás (Juhász Kristóf színész)
  – Filozófia (Nacsinák Gergely András – ortodox pap, teológus)

  Az általunk felkért és a konzulensi posztot elfogadó művész feladata, hogy az itteni, egy hétig tartó workshop során a hozzá rendelt csapat munkáját segítse és legfőképpen irányítsa. A célunk az, hogy a munka végeztével olyan építészeti alkotások szülessenek, amelyeken ízig-vérig érződik a szoborszerűség vagy a zeneiség, esetleg a rímek avagy a ritmusok. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy képzőművészeti ág hogyan tud hatni az építészetre, s eredményként mi születhet a különböző stílusok találkoztatásából.

  A fent felsorolt egyetemekről összesen 8-8, szekciónként pedig 1-1 építészhallgatót szeretnénk a fent megnevezett kategóriákon való részvételre felkérni.
  Mivel azonban eléggé nagy munkáról van szó, az egyes szekciókra jelentkezett hallgatók a workshop előtt már hetekkel megkapják a szükséges információkat az építészeti feladatról és a tematikáról.

  A jelentkezéseiteket* a szekció megjelölésével a nyolcadik.workshop@gmail.com címre várjuk.
  *A jelentkezéshez önéletrajzi írást és fényképet legyetek kedvesek csatolni!

  Jelentkezési határidő: 2013. május 28.

  További információ: www.workshopron.blogspot.hu