• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Szélfújta ikon

  Előadóterem, Riga

  Terv és szöveg: Magyar Péter

  A terv egy nemzetközi pályázatra készült, amelynek célja Rigában előadótermek és a hozzájuk kapcsolódó kisebb létesítmények terének megtervezése volt, két meglévő kiállítási csarnok összekapcsolásával és kiegészítésével.
  Ma már tényként kell elfogadnunk, hogy a digitális prezentáció minden építészeti tervpályázat kötelező része. (Boldog idők, amikor az akkor még lassú és akadozós számítógép korában a budapesti Nemzeti Színház második változatára, a Várba készülő tervemet szabadkézi rajz formájában adtam be… Egy ötödéves, MA diploma előtt álló volt diákom számítógépes tudása segített, hogy a skiccekkel megfogalmazott terv pályamunka formáját ölthesse.)
  A város új ikonjának szánt épülethez a kiírásban viszonylag kevés megkötést járult, de ezek között volt a 28 méteres maximális magasság. Ennek ellenére megengedték a szabályok indokolt megszegését, ha ebből igazolható előny származik. Ezzel élve, az ikon jelleg egyik jellemzőjének a messziről látható, kiemelkedő magasságot tekintve, ezt a megkötést szándékosan mellőztem.

  Virtualis modell es szamitogepes grafika: Trevor Rickett
  3D nyomtatott modell: Jacob Frazier