• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Szerpentin

  Duna múzeum és konferencia központ, Komárom

  Terv: Csémy Olivér, Csémy Krisztián

  A komáromi Erzsébet sziget csúcsa mind Komárom városa, mind pedig a két határos ország Magyarország és Szlovákia szempontjából kiemelkedő helyen található. Erre a pozícióra reagál a Duna múzeum és konferenciaközpont terve.
  A Duna vonalán egyedülálló központ megjelenésében kihasználja a hely adottságait. A keskeny, hosszan elnyújtott, szalagszerű épület dinamikus, ikonszerű formájával kortárs építészeti mű, amely Komárom gazdag építészeti és történelmi emlékei mellett képes domináns hatással lenni a környezetére. Mivel a helyszín a két országot elválasztó Duna folyón van, a tervezők hisznek abban, hogy állami szinten is közös érdek egy egészen egyedülálló megoldás létrehozása.
  A Duna múzeum és konferencia központ egyik különlegessége az épület részeként működő, időszaki kiállításoknak helyet biztosító hajó, amely kialakításában és formájában az épület karakterét követi. Annak szerves részeként működik, mégis szükség szerint leválasztható, így a város és az épület hírnevét tovább véve mobilis kiállítótérré válik a Bécs és Budapest közötti hajóútvonalon. Az épület a kiállítótér és konferenciaközpont szerepén túl Komárom város méltó személykikötőjévé válhat – ami jelenleg méltatlan körülmények között működik.