• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Architectural Photography Award 2017

  Díjátadó a Műcsarnokban és kiállítás a MÉSZ Kós Károly termében

  Szöveg: Pálinkás Edit

  A Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építőművészet folyóirat 2017. június 15-én nemzetközi fotópályázatot írt ki: professzionális és nyílt kategóriában várták a világ különböző tájain készült építészeti fotókat. A pályázat célja az volt, hogy az építészeti fotón keresztül az épített környezetről való gondolkodásra ösztönözzön. A pályázat eredményét 2017/5. lapszámunkban részletesen is bemutattuk.

  Az ünnepélyes díjátadó 2017. november 22-én a Műcsarnokban zajlott le. Köszöntő beszédet mondott a zsűri két tagja: Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke, valamint Josef Shulz fotográfus. A két kategória 1-1-díjnyertes, a 10-10 legjobb közé jutott, illetve a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építőművészet folyóirat elismerő oklevelét kapott pályaművekből 2017. november 27-én kiállítás nyílt a MÉSZ Kós Károly termében. A megnyitón Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke méltatta a pályázat eredményét, azt a nemzetközi sikert, ami 5 kontinens 34 országából összesen 1273 beadott pályaművet eredményezett. Az ünnepségen jelen volt Juraj Herman, a Szlovák Építészek Szövetségének elnöke, és meleg hangú köszöntőjében arról beszélt, hogy a Visegrádi Négyek építész szövetségein belül a MÉSZ vezető szerepet visz innovatív kezdeményezéseivel, izgalmas szakmai rendezvényeivel. A most bemutatott kiállítás anyaga 2018 elején Prága és Krakkó után Pozsonyban is a közönség elé kerül.
  A megnyitó további részében Somogyi Krisztina vizuális intelligenciakutató az építészeti fotó aktuális helyzetéről beszélt, építészek és fotográfusok partneri viszonyáról, majd ő vezette azt a kerekasztal-beszélgetést is, amelyben Krizsán András mellett Bujnovszky Tamás építészeti fotográfus, Götz Eszter szerkesztő és Botzheim Bálint építész vettek részt. A beszélgetés a közönség hozzászólásaival értékes párbeszéddé alakult.
  A pályázat a Visegrádi Alap támogatásával, valamint cseh, lengyel és szlovák partnereink (CTU Cseh Műszaki Egyetem, Lengyel Építészek Szövetsége, Szlovák Építészek Szövetsége) együttműködésével jött létre.