• ремонты от компании StroySila
  • укладка тротуарной плитки
  • Debrecen Nagyerdei Kultúrpark

    Pályázati eredmény: megvételt nyert a B5 Építészstúdió terve

    Terv és szöveg: B5 Építészstúdió – Bajzáth Noémi, Balázs Anna, Balázs Bálint, Balázs Tibor, Barca Balázs, Dongó Tamás, Bagdiné Fekete Orsolya, Kulcsár Emese, Pór Kata

    Lezárult a debreceni önkormányzat által 2021 novemberében kiírt, a Nagyerdei Kultúrpark attrakciófejlesztését célzó pályázat, amelynek célja a debreceni állatkertet és vidámparkot magában foglaló Nagyerdei Kultúrpark attrakciófejlesztésének, turisztikai vonzerejének élményelemekkel történő növelésének tervezése volt. A pályázatra egyetlen érvényes pályamű érkezett a B5 Építészstúdió Kft. nyújtotta be, amelyet a bíráló bizottság megvételben részesített.
    A terv célja egy olyan kultúrpark megalkotása volt, amely a park hagyományát megőrzi, de biztosítja a vidámparki és az állatkerti területrészek komplex működését is. A tervezésben résztvevő építészek, tájépítészek és zoológiai szakemberek szeme előtt egy 15-20 éves időtávlatban megújuló, újszerű, fejlődőképes, kiemelt turisztikai jelentőségű kulturális park képe lebegett. A pályázatunkban egységes tematikára épülő zoológiai, tájépítészeti, építészeti és infrastrukturális fejlesztési elemek összehangolt, ütemezett megvalósítására tettek kísérletet.