• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Magyar építészet 2010–2020

  MÉK, 2021, 494 oldal

  Szöveg: Szegő György

  „Jelen könyv egy olyan hiánypótló sorozat nyitódarabja, amely meghatározott időintervallumokra vetítve, valamennyi épülettípusra kiterjedően mutat átfogó képet – határon innen és túl – a kortárs magyar építészeti alkotásokról és alkotókról” – írja bevezetőjében dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke. Ambiciózus vállalkozás, vaskos, kétnyelvű kötet. A szerkesztő Dénes Eszter, a grafikus tervező Vizvárdi András és a szerkesztőbizottság e kötettel indít – egy reményben újra és újra jelentkező – sorozatot. A válogatás újdonságokat ígér a terepen ismerős olvasónak is, hírét viszi a kortárs magyar építészet hírét a világban.
  A kötet teljességre törekszik, ez nyilvánvalóan lehetetlen, még ama pragmatikus metódussal is, hogy egy-egy épület inkább egy, ritkán kétoldalnyi terjedelmet kapott. Házanként 1-2 fotóval, de többnyire befér az oldalra egy-egy alaprajz, metszet is. A teljességvágy jól megvalósul a kötet tagolásában, az épülettípusok fejezetekre bontásában.
  A MÉK, mint kiadó szeretné az Építészeti Múzeummal közösen egy folyamatosan bővülő honlapon virtuális katalógusként folytatni a terjedelmi korlátok miatt papíron szűkösnek bizonyuló tezauruszt.