• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Lisys-Project

  Városi díszvilágítások

  1. A budai Vár Vízháza
  Ybl Mikós egyik remekét most újították fel. A nagy építész gazdasági épület megalkotására kapott megbízást, de nem tudta megtagadni művészi mivoltát és palotát épített. A díszvilágítással a palota jellegzetességeit emeltük ki, figyelembe véve a Duna-parti környezetet. A torony hangsúlyosan, a homlokzatok egyenletes visszafogott derítéssel, a timpanonok, a bejárati címeres oszlopok figyelemfelkeltően jelennek meg. A loggia mennyezetének sokszínűségét az oszlopfőkre szerelt speciális fényvetők egyenletesen derítik. Minden lámpatest 3000 K színhőmérsékletű, meleg fehér színű LED-eket tartalmaz. A lámpatesteket az egyes világítási feladatoknak megfelelően választottuk ki. Így összesen nyolcféle lámpatest került beépítésre.

  2. Ericsson Kutatási Központ
  Az Aspectus Architect építészei által megálmodott nagyvonalú (3,6 x 3,6 m), direkt/indirekten világító függesztett lámpatestet egyedi belső tartószerkezettel és a Barrisol cég átvilágítható feszített fóliájának felhasználásával építettük meg, mely méltó társa lett a letisztul építészeti kialakításnak.

  3. Margitszigeti víztorony
  A nyári szabadtéri előadások hangulatát emeli a lépcsőzetesen fémhalogén lámpás lámpatestekkel megvilágított víztorony. A látványt színesíti az az ablakokon áttetsző világítás, melyet a hajdani vizes belső térben elhelyezett lámpatestek szolgáltatnak, amik – imitálva a vizet – kék előtét üveggel is működhetnek.

  4. Gazdagréti Szent Angyalok templom
  A Makovecz ihletett stílusú épület messziről uralja a gazdagréti panorámát, melyet a nátriumlámpás meleg sárgaszínű világítás jelentősen kiemel este is. Különlegesség, hogy az üvegkupolán ülő keresztet a liturgikus naptárszerint minden napra meghatározott színnel RG BW LED-es a kupola belsejében elhelyezett lámpatestek világítják meg.

  5. Pécsi TV-torony
  A város feletti Misina tetőn álló tv-torony alsó részét a torony mellé helyezett fényvetőkkel, a különböző felső szinteket a toronyra szerelt lámpatestekkel világítjuk meg. Ez a szeparáció lehetővé teszi, hogy az RG BW LED-es berendezés számtalan variációban működhessen. A színek választása, a világítás ritmusa a városban élők napi szavazásán is alapulhat.

  6. Kálmán Imre Teátrum
  A hajdani Moulin Rouge mulatóból Kálmán Imre Teátrummá átépített kamaraszínház igyekezett a világítás stílusában is a névadó hajdani világát megidézni a korhű csillárokkal, falikarokkal, lámpatestekkel, persze modern, a fényerő fokozatos szabályozására alkalmas LED-es fényforrásokkal, mint az a Szivarszoba kialakításán is látható. A csillárokat Grünberger Tamás újította fel.