• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Pályára állítva

  TVE Sporttelep, Óbuda

  Építész: Plájer János
  Szöveg: Csontó Sándor
  Fotó: Batár Zsolt

  Óbuda polgárai a 2017 tavaszán megvalósult beruházás eredményeként már birtokba vették a III. kerületi Torna és Vívó Egylet (TVE) Utánpótlásképző és Szabadidő Központját. A Hévízi út és a Kalap utca által határolt területen fekvő, átfogóan megújított sportkomplexum magába foglalja a tanuszodát, a futókört és a sportpályákat, valamint az új székházat.
  A kerületi önkormányzat tulajdonában álló, s a klub részére ingyenesen használatba adott létesítményeket a helyi oktatási intézmények is igénybe vehetik mindennapos testnevelés céljából, illetve a lakosságnak is részben lehetősége nyílik az ingyenes sportolásra. A III. kerületi TVE Magyarország harmadik legrégebbi – 1887-ben alapított – sportklubja. Mint a neve is mutatja, anno a torna és a vívás volt a fő profilja, de úszó- és kerékpárversenyzők is kikerültek innen.
  Az elmúlt évtizedek során meglehetősen elhasználódott tanuszodáját elbontották, helyére egy 33 méter hosszú medencével ellátott ponyvatetős kiscsarnokot tervezett a TH-Stúdió Építész Iroda. Ezt az egyesület céljainak figyelembe vételével valósították meg, melyet most a női vízilabda csapat a vízilabda utánpótlás nevelésére és úszásoktatásra használ. Hévízi útra néző homlokzatát tömör és szellősebb osztású, natúr falézecéssel tették változatossá, a bejárat előtt kulturált pihenőrészt alakítottak ki.

  Vezető tervező: Plájer János – Óbuda Építész Stúdió
  Építész munkatárs: Kormos Szabolcs – Óbuda Építész Stúdió
  Statika: Vértesy Tamás – Óbuda Építész Stúdió
  Épületgépészet: Pavlics György – PPR Plan Kft.
  Akusztika, környezetvédelem: Ceott Róbert – 95 Apszis Bt.
  Tűzcvédelem: Csuba Bendegúz – Optomm Kft.