• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Jelentés a frontról

  A 2016. évi Velencei építészeti Biennálé főkurátori programja

  Szöveg: Alejandro Avarena

  A 2015. évi Velencei Biennálé magyar kiállításának megnyitója, forrás: kormany.hu

  A 2015. évi Velencei Biennálé magyar kiállításának megnyitója, forrás: kormany.hu

  A Velenei Biennálé közzétette a 2016-os kurátor, Alejandro Aravena által megfogalmazott mottót. A soron következő, Jelentés a frontról című Biennálé az építész szerepét vizsgálja az életkörülmények javításáért világszerte vívott küzdelemben – a szerk.

  Számos csatát kell megnyernünk, számos új frontot kell nyitnunk az épített környezetünk minőségének, így az emberek életminőségének javítása érdekében. A bolygónkon egyre több ember indul elfogadható életkörülmények keresésére, aminek az elérése az idő előre haladtával egyre nehezebbé és nehezebbé válik. A bevált megoldás-sablonokon túlmutató minden törekvés a realitás tehetetlensége miatt jellemzően nagy ellenállással találja szembe magát, az igazán fontos kérdésekkel megbirkózni kívánó erőfeszítéseknek a világ egyre növekvő összetettségével kell megküzdenie.
  Szemben egy valódi háborúval – ahol igazi győztes nincs és a veszteség érzése az uralkodó – az épített környezet frontján valódi vitalitás tapasztalható, hiszen az építészet mindig a lehetőségek felől viszonyul a valósághoz. Ez az, amit a 15. Nemzetközi Építészeti Kiállításon szeretnénk megmutatni a látogatóknak: olyan megismerésre érdemes sikertörténeteket, megosztásra érdemes példákat, amelyekben az építészet ezeknek a harcoknak a megnyerésével, a frontvonalak kitolásával képes és képes lesz változást generálni.