• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Magyar Formatervezési Díj 2014

  Iparművészeti Múzeum, 2014. október 7 – november 2.

  Szöveg: Götz Eszter

  2003 óta minden évben az október elején megrendezett Design Hét alkalmával adják át a kreatív szakma legnagyobb elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat, és 2009 óta mellette a Design Management Díjat azoknak a hazai cégeknek, akik az esztétikai és formai szempontból kifogástalan teljesítmény mellett a designt szervesen integrálják a működésükbe.
  A Magyar Formatervezési Díj idei eredményét Bendzsel Miklós, a Magyar Formatervezési Tanács elnöke ezekkel a gondolatokkal vezette be: „Ma már természetes, hogy a szociálisan érzékeny design megoldást kereshet egy szűkebb vagy tágabb közeg társadalmi problémáira, és kézenfekvő, ha egy gazdasági szakember a formatervezés és az innováció összefüggéseinek fontosságát hangsúlyozza. Mára közös tudásunkhoz tartozik, hogy évről évre nő az egyre inkább önállósuló kreatív ipar hozzájárulása a GDP-hez. (…) Az utóbbi években már nem csak a döntéshozók körében tudatosult, hogy a design európai integrációnk szempontjából kiemelkedő fontosságú, fejlesztése a magyar szellemi tőke nemzetközi érvényesülése okán is elengedhetetlen. Miközben a design a fogalmak és a gyakorlat szintjén is a gazdaság fontos tényezőjévé vált, a kreatív ipar innovációs potenciálja mellett mind jellemzőbb kulturális kisugárzása is.
  Az eredményt bemutató kiállítás az Iparművészeti Múzeumban a díjazott és a zsűri által bemutatásra érdemesnek jelölt pályaművek mellett az idén éppen 35. éve alakított díj történetéről is megemlékezett egy kamaratárlattal.


  A díjazottak:

  Termék kategória:
  Primus Dinghy vitorlás kishajó, tervező: Bereczki Dávid
  Tomcsányi Dóri 2014/15 őszi-téli kollekció, tervező: Tomcsányi Dóri

  Terv kategória:
  CALTROPe kísérleti bioépítészeti struktúra, alkotók: S’39 Hiybrid Design Manufacture – Baróthy Anna, Csernák Janka, Bozsó Melinda, Balázs Gergő, Grónás Viktor, Kovacsics Péter, Pucsek Viktor, Veto Péter, Csomor Dániel, Kerekes Kata, Lajkó Nóra, Krauth Vera, Kurta Ábel, Szabó Vera

  Vizuális kommunikáció kategória:
  Westeinde Caption betűtípus, alkotó: Katyi Ádám

  Diákmunka kategória:
  Szövegkép kísérletek, alkotó: Ulrich Sára
  Lamantin Jazz Fesztivál arculat, alkotó: Nagy Dániel

  Az EMMI különdíjai:
  Egyedi felületképző technika műszőrme kollekció, alkotó: Gyulai Natália
  Gris szürkevíz rendszer, alkotó: Vasquez Carlos Alberto
  Japán-magyar képes szótár és szótanuló játék, alkotó: Nagy Diána

  A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Kft. különdíja:
  RÓMA kandallókályha, alkotó: Fireplace Kft.

  A Magyar Formatervezési Tanács különdíja:
  HBH kocka, alkotó: Erdélyi Tamás