• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • 10. Média Építészeti Díja

  A 10. Média Építészeti Díja: új helyszínen és újdonságokkal

  mediaepiteszetidija

  Elindult a nevezési időszak az idei Média Építészeti Díjára, amely 2014-ben 10. alkalommal gyűjti össze az elmúlt év legjobb építészeti eredményeit terv és épület kategóriában. A 10. évben újdonság, hogy a nyertesek az elismerés mellett pénzdíjban is részesülnek, emellett a jubileumi pályázat különlegességéről idén több meglepetés is gondoskodik.

  „A Média Építészeti Díja nem minősít, hanem tükröt tart elénk, tervezők elé, amelyben nemcsak egymást látjuk, hanem azt is, hogy a kultúra többnyire nem reflektor fényében élő, de a háttérben igencsak meghatározó közvetítői mit gondolnak az építészet jelenéről, jövőjéről és az építészek munkáiról!” – mondta el Pásztor Erika Katalina az epiteszforum.hu főszerkesztője és a Média Építészeti Díjának életre hívója, kurátora. Ezen elv mentén kerül immáron 10 éve megrendezésre a Média Építészeti Díja, Magyarország egyedi és rendhagyó kortárs építészeti eseménye. 2014-ben tradícióit folytatva, de az alkalmat különlegessé varázsolva, több újdonsággal nyitja meg nevezési időszakát a Média Építészeti Díja.

  A Média Építészeti Díjára a 2013. szeptember 16. – 2014. szeptember 16. között az epiteszforum.hu internetes szakmai napilapban megjelenő építésztervekkel és elkészült épületekkel lehet pályázni. A már megjelent munkákat regisztrálni kell az editors@epiteszforum.hu email címre elküldött regisztrációs kérelemmel, a még nem megjelent munkákat pedig el kell küldeni publikációra.
  A publikáció feltételeiről itt olvashat bővebben: http://epiteszforum.hu/anyagok-bekuldese
  Kérünk mindenkit, hogy a munkáját mielőbb küldje be az anyagok torlódásának elkerülése végett.

  A lebonyolítás a szokásos: a nemzetközi zsűri által kiválasztott 10-10 döntős épületnek és tervnek nyilvános zsűrizésen kell bemutatkoznia, majd közöttük a médiazsűri dönt. A közönségdíjasok kiválasztásában 2014-ben is az index.hu az epiteszforum.hu partnere.
  Újdonság viszont: idén a nyertesek az elismerés mellett pénzdíjban is részesülnek és a nyilvános zsűrizés és díjátadó ünnepségnek új helyszín, az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont. A számos meglepetést tartogató zsűrizési és díjátadó ünnepség házigazdái 2014-ben Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu főszerkesztője és Rózsa Péter rádiós újságíró, szerkesztő.
  Az építészek beérkezett pályaműveit nemzetközi szakmai előzsűri, magyar média és szakmai zsűri és a közönség is értékeli.

  A médiazsűri tagjai 2014-ben:
  Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője
  Devich Márton, a Magyar Távirati Iroda Kulturális Szerkesztőségének vezetője
  Földes András, az Index munkatársa, újságíró, riporter
  Kántor Viola, a Hír Tv munkatársa, szerkesztő-riporter, műsorvezető
  Keresztury Tibor, a Litera Irodalmi Portál főszerkesztője
  Mohácsi Szilvia, Magyar Televízió munkatársa, műsorvezető, szerkesztő, riporter
  Sümegi Noémi, a Heti Válasz munkatársa, a Kultúra rovat vezetője
  Szalai Anna, a Népszabadság munkatársa, hírszerkesztő, tudósító
  Török András, a Budapest Folyóirat munkatársa, újságíró
  Vincze Barbara, az Origo munkatársa, a Kultúra rovat szerkesztője
  Zubreczki Dávid, az Urbanista blog szerkesztője

  Szakmai bírálók 2014-ben:
  Martinkó József, az Octogon magazin munkatársa
  Bardóczi Sándor, tájépítész, címzetes egyetemi docens
  Wesselényi-Garay Andor, főiskolai docens, Nyugat-magyarországi Egyetem – AMI

  A pályázattal kapcsolatos legfontosabb időpontok:
  2014. augusztus 31: a publikálni kívánt tervről vagy épületről szóló anyag eljuttatása az epiteszforum.hu szerkesztőségéhez
  2014. szeptember 16: a Média Építészet Díjának nevezési határideje
  2014. szeptember 29-ig: a nemzetközi szakmai előzsűri döntést hoz
  2014. október 13. – november 6. 24:00 : I. közönségszavazás az epiteszforum.hu weboldalon keresztül a beérkezett pályaművekről
  2014. november 6-27: II. közönség szavazás az index.hu és az epiteszforum.hu weboldalon keresztül az első körben kiválasztott 10 legjobb közönség díjas épületre és tervre
  2014. november 27: nyilvános zsűrizés és ünnepélyes díjátadás az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében

  MED_2013