• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • [1:1] hallgatói tervpályázat

  A párizsi Cité de l’architecture & du patrimoine „Kit of parts – the subversive cottage” címmel nemzetközi hallgatói pályázatot hirdet, amelynek célja egy kis tér(bővület), pavilon létrehozása, kiemelt tekintettel a fenntarthatóság és a könnyű megvalósíthatóság követelményeire. Első körben tíz projektet választanak ki, amelyek közül a nyertes alkotás prototípusa a 2014-es Velencei Építészeti Biennálén mutatkozhat be.

  Sokan álmodoznak egy saját térről, önálló kuckóról: hallgatók, akik önállóságra vágynak, fiatal építészek, akik otthonról dolgoznak, szomszédok, akik közösen meginnának valamit a kertben, valamint nyugdíjasok, akik hobbijuk számára keresnek megfelelő helyet.

  A 2013-2014-re meghirdetett [1:1] nemzetközi hallgatói tervpályázat témája egy könnyen, gazdaságosan megvalósítható tér(bővület), pavilon koncepciójának megalkotása. A helyszín kiválasztása a jelentkezők feladata, a cél az adott helyen a lakók vagy a közösség igényeit kielégítő, legfeljebb 25 m2 alapterületű, de precízen megtervezett, egyben innovatív építmény – pajta, nyári lak, pavilon, bővítés, egyéb tér – létrehozása, a szabadság, egyszerűség, rugalmasság és humor jegyében.

  A tervezett építmény szerkezeti rendszerének vonatkozásában a zsűri azokat a könnyen és racionálisan megvalósítható megoldásokat részesíti előnyben, amelyek szétszerelhetők és újra felállíthatók, szállíthatók; készülhetnek önálló koncepció alapján vagy egy előregyártott „kerti ház” újragondolásával. A projektnek választ kell adnia a fenntarthatóság ökológiai, társadalmi, kulturális és gazdasági szempontjaira is.

  Regisztráció határideje: 2013. október 15.
  A projektek beküldésének határideje: 2013. október 31.