• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • 2015:Tájodüsszeia

  Könyvbemutató
  FUGA, 2016. február 5. 17:00

  tajodusszeia_fuga

  2010-ben a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata létrehozta a hazai tájépítészet seregszemléjeként is működő kiállítást, a Tájodüsszeiát. A kiállítás bemutatta hazánk 2000 és 2010 között létesült kiemelkedő kertjeit, parkjait, továbbá terület- és településrendezési, valamint -fejlesztési terveit, kutatásait és tájművészeti alkotásait. Két év alatt Budapest mellett számos vidéki és határon túli nagyvárosban összesen mintegy 5000 érdeklődő tekintette meg a kiállítási anyagot.
  Ebben a folyamatban 2015 újabb mérföldkőnek számít. Mint Odüsszeusz Alkinoosz király udvarában, mi is idézzük fel az elmúlt 5 év harcait és sikereit! Elég, ha csak a szirének szigete helyett a Margitszigetre csábulunk el, vagy Küklópszok legendája helyett a tihanyi legendát elevenítjük meg; lépten-nyomon a tájépítészek munkájára akadunk.

  Az est háziasszonya: Eplényi Anna

  Program:
  17:00 Bélaműhely
  17:10 Szántó Catherine: Egy Táj-Odüsszeusz utazásai
  17:40 Bélaműhely
  17:55 Köszöntő

  Támogató: FUGA Budapesti Építészeti Központ, SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kar, Garten Studio, Korzó Tervezési Stúdió, Land-A Táj- és Környezettervezési Műterem, Lépték-Terv Tájépítész Iroda, Magyar Művészeti Akadémia, Mundus Viridis, PAnda Pont Mérnöki Iroda, Pagony Táj- és Kertépítész Iroda, Pestterv, s73, S-Tér, Tér-Team

  A kötet a bemutató napján 2500 Ft helyett 2000 Ft-ért megvásárolható.