• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • ActiCity 2

  meta.meonline.hu

  ActiCity 2

  Kapcsolódj be!

  ActiCity 2 projektünk keretében olyan városi helyszínekhez keresünk átalakító gesztusokat, melyek kisebb építészeti vagy design beavatkozások révén élhetőbbé tehetők. Olyan pontokat kínálunk a kreatív tervezéshez, amelyeken jelen vannak a 19. század utolsó harmadában világvárossá nőtt Budapest építészeti értékei, de a kortárs városi folyamatokból kiszorulnak, nem tudnak szerves részei lenni. Budapest egyedülálló karaktere éppen az épített és természeti örökség, illetve a jelen harmóniáján áll vagy bukik. Öt helyszín, öt urbanisztikai kérdés, melyek mindegyikére sokféle válasz adható. Az ActiCity2 ezeket az ötleteket várja a világhálón. Nincsenek műfaji és mennyiségi megkötések, egy helyszínre több elképzelés is beadható.

  A leginkább inspiratív ötleteket a régi-új Magyar Építőművészet MEta-projektjeinek honlapján (meta.meonline.hu) és facebook oldalunkon folyamatosan megosztjuk, illetve a folyóirat tematikájához kapcsolódóan a nyomtatott lap hasábjain is publikáljuk.

  Az ActiCity 1-re érkezett javaslatok közül a következő helyszíneket választottuk ki:

  1. Várbazár, Ybl tér, Ybl szobor, előtte a Duna-part szakasz, mint együttes

  2. Ferenc körút – Üllői út sarok, Iparművészeti Múzeum, Lechner szoborral, leemelendő kupola-plasztikával, mint együttes

  3. Arany János utcai metrómegálló környezete, troli végállomás, Podmaniczky szobor, mint együttes

  Az ötleteket a meta.meonline@gmail.com e-mail címre várjuk 2011. szeptember 30-ig!