• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Adaptív város 2.: Nyugati Grund

  A Lakatlan kétnapos programsorozatot szervez a Nyugati Pályaudvar melletti üres terület átmeneti hasznosításáról. Területbejárás, közösségi ötletelés és nyilvános beszélgetés keretében szeretnénk lehetőséget adni a terület köztes hasznosításával kapcsolatos tervek, elképzelések megismerésére, a lakossági és szakmai párbeszédre.

  adaptiv_city2

  A Nyugati pályaudvar, Podmaniczky utca és Ferdinánd híd által határolt terület és a rajta található épületek évek óta állnak kihasználatlanul. A hosszútávú fejlesztések elindításáig tartó átmeneti időszak lehetőséget adhat a területben rejlő adottságok megismerésére és közösségi, helyi értékteremtésre.
  Mind a fővárosi, mind a kerületi önkormányzat, mind pedig civil szervezetek támogatják azt az elképzelést, hogy a terület egy 5-6 éves, köztes időszakra különböző közösségi, szabadidős funkciókat befogadva, hiánypótló módon hasznosuljon. A közösségi igényekre reagáló köztes hasznosítás elindíthatja azt a folyamatot, mely során a terület megtalálja helyét és szerepét, mind a Nyugati térhez való szerves kapcsolódás vonatkozásában, mind pedig a városlakók mentális térképén.
  Az eseményen megismerhetjük a terület átmeneti hasznosításában érdekelt szereplők elképzeléseit és lehetőség nyílik a nyilvános, közösségi ötletelésre, az ötletek megvitatására is: Milyen funkciókat látnánk szívesen a tervezett szabadidős parkban? Milyen lehetőségek és rizikók rejlenek a terület átmeneti hasznosításában? Miként nevezzük az eddig névtelen területet?

  PROGRAM

  2014. február 5. (szerda) 14:00-16:00

  Helyszín: Eiffel tér / Nyugati Grund (Regisztráció!)

  Séta a Nyugati Grund területén
  A nyilvános sétán lehetőség nyílik a terület és a Podmaniczky utca menti épületek bejárására. A séta ingyenes és regisztrációhoz kötött. Jelentkezés hamarosan!
  Közösségi ötletgyűjtés a helyszínen
  A bejárás mellett rövid, interaktív ötletgyűjtést tervezünk, amelynek során a résztvevők megismerhetnék a kerület már létező, nyilvános tervét és kifejthetnék ötleteiket, elképzeléseiket az átmeneti szabadidős negyed funkcióival és egy lehetséges jövőbeli elnevezéssel kapcsolatban. A hideget forró gyömbéres limonádéval űzzük el!

  2014. február 6. (csütörtök) 18:00-20:00

  Nyilvános beszélgetés a Nyugati Grund átmeneti hasznosításáról
  Helyszín: Rögtön jövök! Projekt Galéria
  1052 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.

  18.00-18.45 Előadások
  Finta Sándor Budapest Főépítésze (Budapest Főváros Önkormányzata, Városépítési Főosztály) beszél az átmeneti hasznosítás szerepéről az új Integrált Településfejlesztési Stratégiában, különösképp a Nyugati pályaudvar melletti terület vonatkozásában.
  Matus István Terézváros Főépítésze mutatja be a Terézvárosi Önkormányzat terveit az átmeneti, szabadidős, rekreációs hasznosításra vonatkozóan.
  Szőllőssy Balázs a KÉK LAKATLAN_Töltsd újra! programjának civil pályázója beszél a terület komplex fejlesztési lehetőségeiről.

  18.45-20.00 Kerekasztal beszélgetés
  Moderál: Polyák Levente (KÉK)