• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Az év építészeti fotója 2013 pályázat

  A Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara az Építészeti Fotográfusok Nyílt Társasága szakmai közreműködésével 2013-ban is meghirdeti “Az év építészeti fotója“ pályázatot.

  A pályázat mindenkori célja a magyarországi épített értékek népszerűsítése, a magyar építészet magas színvonalú bemutatása.

  A részvétel feltételei

  A pályaműnek 2012. 09. 15-e után készített, vagy a sajtóban ezen dátum után publikált fotónak kell lennie.

  Egy pályázó maximálisan 5 db, egyedi képet küldhet, amely lehet Magyarország határain belüli, bárki által tervezett, vagy határainkon kívüli, de magyar építész által tervezett épület.

  A Bíráló Bizottság

  Elnöke: Sáros László György DLA építész, a MÉSZ elnöke
  Tagjai: Szegő György DLA építész, a MÉ főszerkesztője
  Dévényi Tamás DLA építész a MÉK delegáltja

  A pályázat kurátora: Szentiváni János
  Titkára: Borsos András
  Informatikusa: Simon Nándor

  Technikai követelmények

  A kép készülhet digitális, avagy bármely analóg technikával, ekkor azonban a képet digitalizálni kell.

  A benyújtás módja, határideje

  A benyújtás módja egylépcsős.

  Az alábbi link segítségével lehet regisztrálni és feltölteni a képeket.

  Ezt a felületet a Interlogy LLC. (technikai kapcsolatartó: Simon Nándor) biztosítja a MÉSZ megbízásából.

  A pályázáshoz minimum 7087 x 4711 pixel felbontású, maximális jpg. tömörítésben elmentett állományt kell feltölteni a pályázati felületre, amelyen két állomány feltöltésére van lehetőség. Több kép esetén kérjük a képeket ZIP formátumba tömörítve töltsék fel, maximum két állományra bontva.

  Minimális elvárás, hogy a digitális állomány legalább 8 Mp-es kamerával készüljön, szkennelt állomány esetében a hosszabbik oldal érje el az 50 cm -t, 360 dpi. felbontás mellett.

  Amennyiben a Zsűri úgy ítéli meg, kérhet a fentiektől eltérő felbontású, vagy jpg. tömörítésű képet is a pályázóktól.

  A képek benyújtásának (a képek feltöltésének) határideje: 2013. 09. 22. vasárnap, 24 óra.

  A kiállítandó képek alkotóit e-mailben értesítjük az eredményről: 2013. 10. 06.-ig- ig.

  A megnyitó helye és ideje: Magyar Építészek Háza, Budapest, VIII. ker., Ötpacsirta utca 2. Kós Károly terem. 2013. 10. 21. 17 óra

  A pályázat díjazása

  A Zsűri egy díjat ítél oda, melynek értéke 100.000.- Ft, azaz százezer forint.

  A döntőbe jutott, kiállításra kerülő képek nagyítását a kiíró vállalja.

  A nyertes, és a kiállítás anyagába választott alkotások a Magyar Építészek Háza Kós Károly termében lesznek láthatóak 2013. 10. 21- től, 2013. 11. 02-ig.

  A pályázat jogi háttere

  Pályázhat minden természetes személy, aki a pályázati kiírás feltételeit elfogadja. A pályázó kizárólag saját, eredeti alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázata érvénytelen.

  A pályázó a kép beküldésével egyben a pályamunkájáról ki is jelenti, hogy az, a saját szerzői műve, azzal nem sért más szerzői jogot, valamint tudomásul veszi, és magára nézve elfogadja a szerzői és felhasználói jogokról szóló tájékoztatást.

  A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből rendezendő kiállítás népszerűsítésével kapcsolatban, minden esetben jogosult a pályaművek díjmentes felhasználására, de minden esetben a pályázó nevének feltüntetése mellett.

  A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, továbbá jogosult díjmentesen használni az alkotást, a kiállításhoz kapcsolódó reklámok offline és online megjelenéseihez.

  A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában térítésmentesen megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

  A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

  A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja. A kiíró a pályaműveket fokozott gondossággal kezeli.
  A határidő lejárta után beérkezett pályamunkákat, a kiírónak nem áll módjában befogadni.