• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Az Év Főépítésze 2012

  Fotó: Sáros László György

  Tizenharmadik alkalommal került átadásra Az Év Főépítésze Díj. Évente két kategóriában adományozható elismerés: Az Év Főépítésze Díjat aktív főépítész, míg a Főépítészi Életmű Díjat a szakmáját hosszú ideje gyakorló, illetve nyugdíjba vonuló/vonult kiváló főépítész kapja. A díjakat Makón, 2012. augusztus 23.-án a XVII. Országos Főépítészi Konferencián ünnepélyes keretek között adta át Marosvári Attila, Makó alpolgármestere és Philipp Frigyes, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke.

  2012 Főépítészi Életmű Díj: Patkó Sándor okl. építészmérnök, Tolna megye ny. főépítésze szakmai elkötelezettséggel és lelkiismeretességgel végzett több évtizedes főépítészi munkásságáért, csendes gondolkodó „emberként” segítve a kollégák munkáját, sokoldalú és igényes szakmai tevékenységével megbecsülést szerezve a régióban/térségben.
  2012 Év Főépítésze Díj: Csernyus Lőrinc okl. építészmérnök, Bonyhád város, Csenger város, valamint Závod község főépítésze, negyedszázados magas színvonalú, következetes főépítészi munkásságáért, a kistelepülések iránti  elkötelezett emberi magatartásáért, kitartásáért, a szakmai közéletben vállalt aktív oktatói, társadalmi szerepvállalásáért.

  Csernyus Lőrinc köszönő soraiból idézünk: „1986-ban, diplomázás után, rögtön a MAKONA Kisszövetkezetben kezdtem el dolgozni. Egy nap odajön hozzám Makovecz Imre, hóna alatt rengeteg tervvel és letette az asztalomra: Fiacskám, ha megcsinálod ezt a feladatot, akkor építész leszel, ha nem, akkor keress más munkát. A tervhalom Csenger nagyközség ÁRT, RRT, és beépítési terve volt. Ezeket a kifejezéseket akkor olvastam először. Ja, tette még hozzá, te leszel Csenger főépítésze. Így kezdődött. Ennek már huszonhat éve. Azóta is az Ő tanításaira és személyes tapasztalataira hagyatkozva dolgozom, zömében kisvárosokban, falvakban. Skiccpausszal, bizalommal, ceruzával. Jelenleg egy Tolna megyei kis 68 lelkes faluban, Murgán dolgozunk a Vándoriskolásokkal. Házról-házra járunk, felmérjük őket, és fejlesztési terveket rajzolunk, a helyiekkel egyeztetve. Jelenleg indul ez első közösségi építkezés a falukép revitalizációja kapcsán…”

  A kitüntetetteknek gratulálunk!