• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Marosi Bálint (1970-2017)

  Elhunyt Marosi Bálint építész, építészeti író, lapunk szerzője, a BME Középülettervezési Tanszékének oktatója. Negyvenhét éves volt, rengeteget írt, fordított, oktatott és ösztönzött, a Közép Tanszék egyik igazi motorja volt, az építészet mint közösségi alkotás elvének egyik hazai „kisprófétája”. Pótolhatatlan űrt hagy maga után.

  Rá emlékezve Balázs Mihály tanszékvezető búcsúját idézzük:
  „Bálint színes, gazdag egyénisége, empatikus személyisége sokunknak fájóan hiányozni fog. Barátságos, nyílt, bizakodó és másokat biztató tekintete, kifejező gesztusai, rövid és gyors, de annál pontosabb mondatai mától csak emlékeinkben élnek tovább. Kollégák, barátok, tanítványok emlékezete őrzi építészetről, a közösségi lét fontosságáról, az együttműködés szükségességéről vallott gondolatait.
  A Középülettervezési Tanszék közössége gyászol és együtt érez mindazokkal, akik tisztelték és szerették őt. Fényt és szeretetet kívánunk odaát, a számunkra még ismeretlenben.
  Személyes búcsúm egy haiku. Két napja született, már tudva a bajt, de még bízva a lehetetlenben, a közeledő, épp mára beteljesült telihold fényében.

  Vékony, halk remény.
  Elnémult tücsök szárnyán
  fénylő telihold.

  (Bálintnak, 2017. 09. 04-én)
  Balázs Mihály”