• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Container Vacation House – nemzetközi tervpályázat

  Az [AC-CA]TM nyílt, nemzetközi ötletpályázatot hirdetett meg a Bondi Beach-re néző újrahasznosított konténerekből kialakítandó nyaralóépületek tervezésére. A pályázat kreatív ötleteket vár, előtérbe helyezve az újrahasznosítást, fenntarthatóságot és a kis léptékű, modulrendszerű építészetet.

  container

  A projekt:
  A Tasmán-tenger délkeleti partján fekvő Sydney Ausztrália legnépesebb nagyvárosa, Új-Dél-Wales fővárosa. Agglomerációjával együtt összesen 4.6 millió ember él itt.
  A konténerek eredetileg áruszállításra szolgáló, lassan korrodáló fémdobozok, melyek méretét nemzetközi szabványok (ISO) rögzítik, és építészeti modulrendszerek alapját is képezik. A konténerek sorolásával a kivitelezés gyors és költséghatékony. Az angol “contain” (tartalmaz) szó, és a belőle származó “konténer” kifejezésünk közös őse a latin “continere”, amely tárolást, összefogást, bekerítést jelent. A konténer olyan “edény” tehát, amely valamilyen célra használható méretű teret foglal magába, ezzel definiálva a “kint” és “bent” közötti határokat. Jól használható méreténél fogva bejárható, és térszervezési alapegységként minden elvárásnak megfelel.

  A pályázat célja:
  A meghirdetett nemzetközi tervpályázat célja, hogy használt teherkonténerekből a Bondi Beach-re néző Konténernyaralók tervei szülessenek meg Sydney számára. Emellett előtérbe helyezi és díjazza a kisléptékű alkotásokat, amelyek egyesítik a funkciót, a szerkezeti tisztaságot és részletképzést a vízparti otthon szellemiségével. A pályázat tárgya a kutatás, a használt konténerek felhasználási lehetőségeinek vizsgálata, a megadott programnak megfelelően. A javaslatoknak vitaindító ötleteket kell felvetni a használt konténerek modulként való felhasználásához, a fenntarthatóság figyelembe vételével.

  A pályázat egyfordulós, célja, hogy megtalálja a legmegfelelőbb javaslatot, amely teljesíti a program általános és különleges elvárásait. Ez egy nyílt, nemzetközi pályázat, amelyre progresszív, kortárs ötleteket vár a szervező [AC-CA]TM. A Konténernyaralók megvalósítása nincs tervben.

  Kik indulhatnak?
  Építészek, okleveles építészmérnökök, mérnökök és hallgatók is pályázhatnak, akár társtervezőkkel együttműködésben is. Egyéni pályázók vagy legföljebb négy fős csapatok jelentkezése is elfogadható.

  Időterv:
  A pályázat hivatalos meghirdetése: 2013. július 6.
  A pályázati időszak, egyben a korai regisztráció kezdete: 2013. július 10. – augusztus 31.
  Regisztrációs időszak: 2013. szeptember 1. – október 31.
  Kérdések beérkezésének határideje: 2013. október 15.
  A pályaművek beérkezésének határideje: 2013. november 5.
  Zsűrizés: 2013. november 10-17.
  Eredményhirdetés és publikáció: [AC-CA]TM, 2013. november 20.

  Valamennyi határidő GMT (Londoni) idő szerint 0:00.

  Regisztrációs díj:
  Korai regisztráció esetén (Július 10. és augusztus 31. között) 80US$, szeptember 1. és október 31. között 120US$. A pályázók a regisztrációs adatlap kitöltésével és a nevezési díj megfizetésével jelentkezhetnek, melyet hitelkártyával vagy bankkártyával, biztonságos kapcsolaton keresztül fizethetnek ki.

  Díjazás:
  A verseny összdíjazása 6000US$, amely következőképpen oszlik meg a díjazottak közt:
  1. helyezés: 3500US$
  2. helyezés: 1700US$
  3. helyezés: 800US$

  Kiosztásra kerül hét további különdíj.

  További információ: www.ac-ca.org/en/project08