• ремонты от компании StroySila
  • укладка тротуарной плитки
  • DECODE – a BORD Stúdió felhívása

    A DECODE – The Space for ARTHITECTURE egy kiállítással egybekötött díjpályázat, amely évente kerül megrendezésre. A BORD Stúdió kezdeményezésével született művészeti díj és kiállítás legfőbb feladata, hogy bemutassa az egyes alkotások mögött meghúzódó történeteket és gondolatvilágot.

    Legyen szó építészetről vagy a művészet bármely ágáról, az igazán felejthetetlen, átütő hatást kiváltó épületek, szobrok vagy más művészeti alkotások mögött mindig komoly koncepció áll. A DECODE célja, hogy felhívja a figyelmet az ezen gondolatok köré épülő alkotás és ezáltal az értékteremtés jelentőségére, miközben lehetőséget teremt korunk tehetséges fiatal alkotói számára.

    „A név: DECODE, jelentése számunkra az alkotásainkba kódként beépített történetek visszafejtése, amelyeket megbízóinkkal és alkotótársainkkal közösen írtunk. A feladat tehát megtalálni, megfejteni ezeket a történeteket és újakat írni: mindenkinek a sajátjait!” – BORD

    A DECODE eseménysorozat először 2018 őszén került megrendezésre. Azóta a kiállítással egybekötött díjpályázatot minden ősszel megrendezzük. A kortárs építészet és művészet népszerűsítése céljából 2019-ben stúdiónk létrehozta a DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítványt. 2020-tól így az alapítvány bonyolítja le a DECODE díjpályázatot, hívja össze a hét fős szakmai zsűrit a pályázatok elbírálásához, majd rendezi meg a legjobb pályamunkákat bemutató DECODE kiállítást, amelynek ünnepélyes megnyitóján átadja a DECODE díjakat a legjobb munkák elismeréseként.