• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Építészek a Stúdióban vol.01

  Térújrahasznosítási stratégiák címmel előadás és beszélgetés a Stúdió Galériában
  2013. július 16.

  Építészek a Stúdióban Vol. 01

  Az első alkalommal megrendezésre kerülő esemény során friss diplomás építészek mutatják be diplomamunkájukat. Az előadók kiválasztásának szempontja az volt, hogy a bemutatandó projektek olyan előremutató építészeti gondolkodásról tanúskodjanak, ami valós problémákra próbál válaszokat keresni valós eszközökkel.
  A tervekben közös az a felismerés, hogy a jelen körülmények között nem a zöldmezős beruházásként létrejövő ikonikus épületek tervezése tűnik a legéletszerűbb kihívásnak. A már meglévő, de elhanyagolt fizikai és szociális környezetben levő lehetőségek felismerése és azok kiaknázása, újrahasznosítása ésszerűbb és tudatosabb iránynak látszik.
  A tervekben megfogalmazott gondolatok elég fontosak ahhoz, hogy ne csak a szűk építész szakma beszéljen róluk. Olyan témákról van szó, amelyek más területről érkező közönségben is diskurzust indíthat. A tervekben felvetett problémák ugyanis nem korlátozódnak kizárólagosan a hagyományosan értelmezett építészeti kérdésekre, hanem azokon túlmutató, összetett társadalmi kérdésekkel foglalkoznak.

  Ha tehát kíváncsi vagy miről gondolkodnak a jövő térformálói, akkor gyere el, szólj hozzá, alakítsd!

  Előadók: Hory Gergely, Lukácsi Nóra, Müllner Péter, Pongor Soma

  Helyszín: Stúdió Galéria (Budapest 1077, Rottenbiller u. 35.)