• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Építő játékok

  Építő Játékok Konferencia
  az építészet gyerekeknek történő oktatásáról a Magyar Építész Kamara szervezésében
  FUGA, 2013. szeptember 24–25.

  epito_jatekok

  A környezetkultúra, az épített környezet, az építészet a Nemzeti Alaptanterv célkitűzései között is szerepel, ezért nemcsak szabadidős programok keretében lehetséges a témával foglalkozni, hanem az iskolai oktatásban is szükséges az alapvető ismeretek átadása. A téma elméleti hátterének ismertetése mellett a konferencián egyúttal jól működő kortárs külföldi és hazai gyakorlatokba is betekintünk. Mindemellett műhelyfoglalkozások adnak lehetőséget a téma jobb, testközeli megismerésére, kapcsolódva a NAT különböző műveltségi területeihez.
  Elsősorban pedagógusokat várunk, és nem is csak rajztanárokat, hanem más területek oktatóit is, akik el tudják képzelni, hogy az építészetből valamennyi a saját tárgyuk tanításába is haszonnal beilleszthető.
  A gyakorlatot bemutató előadások az alsó tagozattól a középiskoláig minden korosztályhoz kapcsolódnak. Természetesen építészeket, múzeumpedagógusokat és más érdeklődőt is szívesen látunk. A konferencián a résztvevők megkapják a számos hazai kezdeményezést bemutató, pedagógusoknak készített kézikönyvet. A helyszínen más, a témához kapcsolódó kiadvány is elérhető lesz.

  További információ és regisztráció: epitojatekok.mek.hu