• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Értékpárok – Dizájn más szemmel

  Értékpárok – Dizájn más szemmel: Kézműves és iparos
  2013. szeptember 3. 19.00, Holdudvar, Margitsziget

  ertekparok

  Ikarus, Orion, Ganz, MOM – csak néhány az eltűnt magyar márkák közül, amelyek dizájntermékeit valaha mindenki ismerte az országban. Van-e ma Magyarországon megfelelő gyártói és kereskedelmi háttér az ipari formatervezéshez, vagy elsősorban kézműves dizájnnal lehet és érdemes foglalkozni? Hogyan boldogul egy tervező, aki magára vállalja a magányos manufakturális munkát itthon, és milyen fejlődési lehetőség vár arra, aki nemzetközi jelentőségű dizájnközpontokban alkot sokadmagával? Igaz, hogy valódi megmérettetés csak nemzetközi közegben adódik? Valóban hozzáadott érték a kézművesség? Netán megbízhatóbb a tömeggyártott dizájntermék? Mit jelent manapság az egyediség a dizájner, és mit a vásárló szempontjából?

  Ilyen és hasonló kérdésekre keresi majd a választ a szeptember 3-ai Értékpárok két szervezője: Batta Barnabás kommunikációs szakember, trendkutató a Mitte Communications stratégiai igazgatója és Kovács Dániel művészettörténész. Az öt meghívott, a szakma élvonalát képviselő vendég ez alkalommal: Fodor Lóránt DLA, formatervező és a BME egyetemi docense, Godena-Juhász Attila divattervező, a USE unusedtól, Héder János belsőépítész a Manooitól, illetve Merényi Dániel grafikus, a Merényi Bicycles kerékpártervezője.

  A kedd esti előadás célja, hogy a meghívott szakemberek segítségével betekintés adjon az ipari formatervezés hazai kereteibe és annak működési hátterébe.

  A szeptember 3-ai Értékpárok 19 órakor kezdődik a margitszigeti Holdudvarban. A beszélgetést Batta Barnabás moderálja majd.