• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • EUROPAN 12

  EUROPAN 12 Építészeti, Városépítészeti, Tájépítészeti Pályázat

  Az EUROPAN Magyarországi Titkársága és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nkft az EUROPAN nemzetközi szervezetével közösen Magyarországon is meghirdeti az EUROPAN 12 pályázatot. A magyarországi tervezési helyszín Zugló, Rákos-patak.

  Az EUROPAN Nemzetközi Építészeti, Városépítészeti és Tájépítészeti Pályázat a fiatal – 40 év alatti – építészek, városépítészek, tájtervezők legnagyobb európai seregszemléje, mely jelentős számban építészeti megbízásokhoz vezet. Az EUROPAN célja az, hogy támogassa Európa fiatal építészeit, várostervezőit és tájépítészeit abban, hogy módjuk legyen elképzeléseik megvalósítására olyan stratégiai területeken, amelyeket önkormányzatok, illetve különféle, a programmal kapcsolatba kerülő fejlesztő cégek jelölnek ki városainkban. A tervpályázat célja ugyanakkor az is, hogy kapcsolatot teremtsen az építészeti és városépítészeti léptékek között, melynek megfelelően külön munkarészekben kell foglalkozni a városi kontextus értelmezésével és az építészeti beavatkozás környezetével is.

  Az EUROPAN 12 tervpályázat keretében, az európai és köztük a magyar fiatal építészek, 16 ország 51 helyszínére – Magyarországon az zuglói Rákos -patak területére – pályázhatnak azonos feltételek (regisztrációs díj, beadási határidők, díjazás stb.) mellett.

  Az EUROPAN 12 tematikája az európai városok szöveteinek ellenálló- és alkalmazkodóképességének kérdését járja körül, illetve azt vizsgálja, hogy milyen városi folyamatok vezethetnek az egyes területek fenntarthatósági potenciáljának növekedéséhez.

  A tervpályázatok beadása: 2013. június 28-ig, digitális formában az EUROPAN központ szerverére feltöltve.

  Információ: www.europan-hungary.hu, www.europan-europe.eu