• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Formatervezési pályázat – Közönségszavazás

  2015. január 30-án zárul a Caracalla&AXOR formatervezési pályázat közönségszavazása.
  A beérkezett 37 pályaműre a Caracalla facebook oldalán szavazhatnak.

  caracalla

  A pályázat célja

  A Caracalla Fürdőszoba Stúdió és a Hansgrohe Magyarország Kft. AXOR márkája formatervezési pályázatot hirdet a fiatal tehetségek számára. Közös célunk, hogy támogassuk a következő generáció újszerű látásmódjának kibontakozását és megjelenési lehetőséget biztosítsunk ennek bemutatására.

  A pályázat tárgya

  Formabontó design a megvalósíthatóság határain táncolva – avagy hogyan feszegethetjük a határt a megvalósíthatóság és a kivételesen egyedi, akár meghökkentő design között. A funkcionalitás, a környezettudatos vízfelhasználásra való törekvés és a megvalósíthatósági szempontok nem gördítenek gátat az újító formavilágnak és anyaghasználatnak. A Hansgrohe mindig élen járt e szempontok együttes, innovatív megvalósításában. Néhány példa erre az Hansgrohe AXOR márkájától a fürdőszobai világítást és a zuhanyfejet egyesítő Nendo, valamint a Phillippe Starck által tervezett Starck V család, mely egyedülálló üvegtestben engedi láttatni a víz útját.

  A pályázókat arra kérjük, hogy mutassák be egy zuhany vagy egy csaptelep (opcionálisan mindkettő) tervét, mely egyedi, szokatlan designt képvisel, ugyanakkor megvalósítható.

  A pályázók köre

  A pályázatban minden szakirányú (művészeti, formatervezői, építész, belsőépítész) felsőoktatási intézményben tanuló diák részt vehet. Pályázat egyénileg és csoportosan is benyújtható. Egy pályázó maximum 3 pályamunkát nyújthat be.

  A pályázaton való részvétel feltételei

  Pályázni csak olyan saját, egyedi tervvel lehet, amely más személy szerzői, illetve iparjogvédelmi jogát nem sérti. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díj átadását követően válik ismertté, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázat beküldésével a pályázó beleegyezik a pályamű nyilvánosság előtti bemutatásába. A beadott terveket és azok anyagait a későbbiekben, térben és időben történő korlátozás nélkül a pályázat kiírója a nyilvánosság előtt bemutathatja. Amennyiben a kiíró valamely pályázatot megvalósításra érdemesnek találja és a termék megvalósítását, forgalmazását kezdeményezi, abban az esetben pályázóval külön megállapodást köt.

  A pályázat menete, benyújtásának módja és határideje

  A pályázat egyfordulós. A benyújtásra kerülő pályamű bármilyen technikával, szoftverrel, kézi rajzzal, modellel készülhet. A pályázatot elektronikus formátumban, 5 MB-ot nem meghaladó méretben, PDF formátumban, a palyazat@caracalla.hu e-mail címre kell elküldeni. Amennyiben a pályázathoz makett/modell is készült, arról kérjük a pályázati anyaghoz fotót csatolni. A pályázathoz kérünk csatolni egy JPG formátumú összefoglaló képet, montázst (maximum 1 MB méretben), melyen szerepel a pályázó neve és a pályamű rövid bemutatása, látványterve (ez az összefoglaló kerül bemutatásra a közönségszavazáson, illetve ez a kép kerül kiállításra a 2015. tavaszán sorra kerülő Caracalla Design Days rendezvényen).

  A pályázatok leadásának határideje: 2014. november 28.

  A pályázat tartalma

  A pályázó neve, e-mail címe, telefonszáma, valamint annak a felsőoktatási intézménynek a megnevezése, melyben tanulói státusza áll fenn.
  A tervezett tárgy, koncepció leírása (max. 1500 karakter).
  Vázlatterv, látványterv
  Összefoglaló, montázs, mely tartalmazza a pályázó nevét és a tervezett termék bemutatását, látványtervét (max. 1 MB, JPG formátumban)
  Zsűrizés

  A benyújtott pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, mely a Caracalla és a Hansgrohe Magyarország Kft. képviselőiből, illetve a hazai szaksajtó és belsőépítész szakma képviselőiből áll össze.
  A zsűri elnöke Philip Grohe, a Hansgrohe cég alapító családjának tagja, az AXOR márka termékmenedzsere.
  Császár Zoltán – ügyvezető igazgató, Hansgrohe Magyarország Kft.
  Csurgó Ági – tulajdonos, Caracalla Fürdőszoba Stúdió
  Martinkó József – az Oktogon Magazin vezető szerkesztője, design szakértő
  Bogár Róbert – belsőépítész

  Értékelési kritériumok és eredményhirdetés

  Koncepció egyedisége
  A kiírásban megfogalmazott téma kreatív feldolgozása
  Újszerű anyag és formakezelés, innovatív látásmód
  Megvalósíthatósági, ergonómiai szempontok figyelembevétele
  Precizitás, leadott pályamű általános színvonala, minősége
  A szakmai zsűrizés mellett a közönségnek is módja lesz a szavazásra. A közönségszavazás a Caracalla Facebook oldalán zajlik majd, ahol a szavazók a pályázók névvel ellátott összefoglaló anyagára adhatják le szavazataikat. A nyertes a legtöbb szavazatot kapott pályamű lesz.

  Közönségszavazás időtartama: 2015. január 12-30. között

  A pályázat eredményhirdetése: 2015. február 2.

  Az ünnepélyes díjátadó 2015. február 25-én, a Caracalla Design Days 2015 nyitóestjén lesz, ahol a nyertes pályamunkák és a legkiemelkedőbb pályázatok is kiállításra kerülnek. Ezen a rendezvényen a hazai belsőépítész, illetve lakberendezői szakma és a sajtó képviselői tekinthetik meg a vezető nemzetközi gyártó cégek legújabb termékeit, valamint a pályázat anyagaiból készülő kiállítást (összefoglaló kép, illetve modell, amennyiben a nyertesek a pályázati anyaguk részeként ilyet is készítettek).

  Díjazás

  1. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 100 000 forint értékű Hansgrohe utalvány
  2. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 75 000 forint értékű Hansgrohe utalvány
  3. díj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 50 000 forint értékű Hansgrohe utalvány
  Közönségdíj: szakmai út a Hansgrohe németországi központjába, valamint 50 000 forint értékű Hansgrohe utalvány

  Felhívjuk a figyelmet, hogy a nyeremények díjanként értendőek, tehát amennyiben a nyertes pályázat csoportmunkában készül, úgy a díj megosztásáról a nyerteseknek kell dönteniük, melyről a szakmai út résztvevőjének személyét illetően legkésőbb az ünnepélyes díjkiosztóig értesíteniük kell a szervezőket.

  További információk: caracalla.hu