• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Gyermekek Múzeuma Louisville – ötletpályázat

  Gyermekek Múzeuma Louisville-be – nemzetközi építészeti ötletpályázat

  lousville_palyazat

  Az ötletpályázat célja

  A “Louisville-i Gyermekek Múzeumának tervezése és a belváros szélének revitalizációja” címmel nyílt, nemzetközi ötletpályázatot hirdetett az Építészeti Műszaki Intézet helyi szakosztálya és az Amerikai Építészkamara. Louisville a hasonló méretű városok közt egyedüliként nem rendelkezik speciálisan a 2-13 éves gyermekek számára létesített múzeummal. A pályázat tárgyát képező megtervezendő intézmény ezt az űrt töltené be a város életében.

  Az ötletpályázat helyszíneként szolgáló telek kiválasztásában az alábbi szempontok érvényesültek:

  A város főkönyvtárának szomszédságában fekszik, így célközönsége a könyvtárat látogató szülőkkel tartó gyermekek lehetnek.
  Ezidáig a város fejlesztései és beruházásai jobbára az Ohio folyó mentén fekvő belvárosi területre koncentrálódtak. A közelmúltban Louisville városa a belváros szélső területeinek revitalizációja mellett döntött, a Broadway vonalától egészen a déli óvárosig (Old Louisville). Jóllehet e terület ad otthont számos fontos intézménynek, mint a Spalding Egyetem, a Bridgehaven Mentális Egészségközpont, számos templom és idősotthon, a városi élet és aktivitás hiányzik belőle. Egy jó funkció és erős program megvalósítása e terület határán,a Gyermekek Múzeumával – mint ikonikus megérkezési ponttal – és az ezt kiszolgáló tervezett létesítményekkel a Second Streetre, két olyan foghíjat szüntetne meg, amelyeket eddig csak parkolóként használtak. Ez a projekt alapja lehet az egész szomszédság revitalizációjának a kijelölt tömbben és azon túl is. A forgalmat generáló funkció a jövőben további lakossági és kereskedelmi szolgáltatásokat is idevonzhat.
  A pályázatra, amely szakmagyakorlók és diákok számára is nyitva áll, innovatív ötleteket várnak mind a múzeum programját, térszervezését, mind építészeti megjelenését illetően. Mindemellett nagy figyelmet kell szentelni a telek közlekedési lehetőségeinek és a múzeum szomszédaival való kapcsolatainak, így például a városi könyvtárral és a programban megjelölt további épületekkel is.

  Pályázati kiíró: AIA, Central Kentucky Chapter; CSI, Louisville Chapter
  Helyszín: Louisville, Kentucky
  A pályázat hivatalos nyelve: angol
  A pályázat típusa: nyílt, nemzetközi ötletpályázat

  Részvételre jogosultak: mérnökök, építész, tájépítész tervezők és e területeken államilag akkreditált képzésben részt vevő hallgatók. Részben vagy egészen a fentiekből alakult csoportok is pályázathatnak. A csoportok maximális létszáma 6 fő. A hallgatóknak a regisztráció alkalmával igazolniuk kell részvételüket a fenti képzések valamelyikében.

  Regisztráció és beadási határidő: 2014. február 10. 17:00 EST

  Regisztrációs díj:
  tervezők: $75
  hallgatói csoportok (csoportonként): $60
  hallgatók (egyénileg): $30

  Díjak:
  I. díj: $6000
  II. díj: $3000
  III. díj: $1000
  Kiosztásra kerül még három különdíj is.

  A zsűri tagjai:
  Sylvia Smith, FAIA, Senior Partner, FxFowle Architects, New York office
  Michael Speaks, Dean, School of Architecture, Syracuse University
  Susan Szenasy, Editor, METROPOLIS magazine, New York
  Carol Drucker, Principal, Drucker Zajdel Structural Engineers (DZSE), Naperville, Illinois
  Leigh Breslau, AIA, Partner, Trahan Architects / Chicago Studio
  Marc L’Italien, FAIA, Partner, EHDD, San Francisco

  További információ:
  http://venturearete.org/LouisvilleChildrensMuseumCompetition/LouisvilleChildrensMuseumCompetition.html