• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Kós Károly-díj 2013

  A helyi építészeti örökség védelme és az építészeti hagyományok őrzése területén kimagasló eredményt elért személyek, közösségek elismeréséül alapított Kós Károly-díjjal 2013-ban a Magyar Zarándokút Egyesület építész csoportjának munkáját, illetve a CompArt Stúdió Kft. munkáját ismerték el.
  A Belügyminiszter minden évben Kós Károly születésnapja alkalmából, december 16-án nyújtja át az elismeréseket. Idén a díjakat a Belügyminiszter megbízásából Dr. Felkai László közigazgatási államtitkár adta át a BM Márvány Aulájában.

  A Magyar Zarándokút Egyesület építész csoportja a spanyolországi El Camino szellemiségéhez hasonlóan működő hazai zarándokút létrehozását tűzte ki célul. A Magyar Zarándokút egy keresztény szellemiségű út, mely magyarországi szent helyeket köt össze, különböző történelmi utak (római út, jeruzsálemi zarándokút, stb.) fedésében. A közel hatszáz kilométeres út, mely Esztergomból vezet Máriagyűdre, keresztmetszetet ad hazánk természeti és építészeti értékeiről. Az útvonal olyan legendákat, ősi hagyományokat őrző szakrális helyeken megy keresztül, mint a Pilis, a Kiskunsági Nemzeti Park vagy a Mecsek.

  A CompArt Stúdió Kft. által működtetett Minerva térinformatikai rendszer egy maroknyi építész és számítógépes szakember, illetve egy támogató önkormányzat elismerésre méltó, közös munkája. A rendszer saját fejlesztésű elemei (annak több száz rétege mellett) alkalmasak arra, hogy a települési önkormányzatok integráltan kezelhessék és pillanatok alatt elérhessék helyi örökségvédelmi nyilvántartásukat, az oda tartozó fényképekkel, archívumokkal, tervdokumentációkkal és egyéb kapcsolódó háttéranyagokkal. Munkájuk a mai kor kihívásainak eleget téve képezi alapját a helyi értékmentés, értékleltár készítésnek. Kísérletnek indult, mára négy önkormányzat nélkülözhetetlen eszköze a rendszer.

  koskarolydij