• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Kreatív tér

  Design Hónap, Graz, 2014

  Szöveg: Götz Eszter

  Low Collection, Viteo Outdoors

  Low Collection, Viteo Outdoors

  Hatodik alkalommal rendezi meg az idén Graz a kreatív ipar és a design nagyszabású rendezvénysorozatát. 2014. április 30. és június 1. között a „Discovering Design” jelszó köré kiállítások, viták, interdiszciplináris programok hosszú sorát fogadja be a város, amelyet 2011-ben az UNESCO a Design városának nyilvánított.
  A grazi fesztivál mára a nemzetközi design egyik legnépszerűbb eseményévé vált, melyen a szakma neves vendégei jelennek meg, és a design szociológiai-gazdasági szerepéről, jövőbeli perspektíváiról is beszélnek. A prezentációkon a tervezők mellett részt vesznek a kreatív ipar szereplői, a gyártók és az üzletemberek is, hogy az innovációk nem csupán a szakma szűkebb nyilvánosságában kapjanak figyelmet, hanem valóban gazdaságformáló erő válhasson belőlük. Összevetve az immár több mint tíz éve működő Budapest Design Hét szemléletével, a grazi fesztiválnak ez az igazán számottevő előnye a miénkkel szemben.
  A Design Hónap nagy eseményei között van egy átfogó válogatás Svájc, Németország és Ausztria legfrissebb plakátjaiból, valamint egy tíz európai ország kortárs bútortervezését és belsőépítészetét bemutató tárlat. Külön eseménysorozatot kapott a gyorsan felfelé ívelő cseh design, de a gasztro, a városi közterek, az újrahasznosítás, sőt még a baba-mama téma is szerephez jutott. Design túrák, műhelylátogatások és sok más – Budapesten is hasonlóan sikeres – program mellett a legváltozatosabb események lepik el egy teljes hónapon át Graz utcáit, tereit, iskoláit és irodaházait, az utcai divatbemutatók és magas szintű üzleti találkozókig minden szférában. A gazdaság és a kreatív ipar találkozásának nagy ünnepe látogatók tízezreit viszi Grazba, a design egyik európai fővárosába az idei nyárelőn is.