• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Minden építés alapja 2015

  Betonpályázat tervezőknek

  beton_palyazat

  A beton.hu a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataiknak támogatásával 2015-ben első alkalommal meghirdeti a „Minden építés alapja 2015” elnevezésű
  pályázatát a betonból tervezett köz- és lakóépületek, üzemek, telephelyek építészei számára. A pályázat célja megismerni és megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel azon köz- és lakóépületeket, üzemeket és telephelyeket, amelyeknek a tervezése és megvalósítása során az elsődlegesen alkalmazott építőanyag a beton, amely a víz után a második leggyakrabban használt alapanyag a világon.

  A pályázati kiírás küldetése, hogy a betonról kialakult, múltban gyökerező véleményt – miszerint a beton csupán tartószerkezetre, alapozásra való, nem esztétikus anyag – megváltoztassa, átformálja azáltal, hogy megmutatja az anyag sokoldalúságát, funkcionális és látványos alkalmazásának széles palettáját.

  A 2015-ben első alkalommal kiírt pályázat azokat az építész tervezőket szólítja meg, és szándékozik díjazni, akik a betont a tervezés során nem csak a szokványos (pl. alapozás, aljzatbeton, betonváz, födém) szerkezeti elemek esetében alkalmazzák, hanem egyedi,
  különleges megoldásokra is. Ilyenek lehetnek többek között a beton tömegét kihasználó határoló elemek, különböző látszóbeton megoldások, különleges szerkezeti elemek, beton burkolatok, berendezések, bútorok.

  A „Minden építés alapja 2015” pályázat összdíjazása 600.000 Ft.

  Beadási határidő: 2015. július 31. 24:00

  További információ és a pályázatok benyújtása: www.beton.hu/palyazat