• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Mutasd meg a római kort!

  Az Aquincumi Múzeum és a műemlékem.hu közös fotópályázata

  A fotópályázat célja kettős: egyrészt Aquincum római emlékeinek bemutatása, másrészt általános (nem Aquincumban készült) a Magyarországon található római kori emlékeket bemutató képek megmérettetése. A pályázaton bárki részt vehet, korlátlan számú képpel.
  Az aquincumi római kori emlékek bemutatásához segítséget ad a múzeum: VI. 28-án és VIII. 6-án belépődíj nélkül léphetnek be a romterület, a múzeum és a Festőház területére azok a pályázók, akik június 27-ig, illetve augusztus 5-ig regisztráltak a műemlékem.hu portál erre a célra szolgáló felületén. A pályázaton természetesen más, korábbi alkalommal készült alkotásokkal is részt lehet venni.
  A pályázatra a fotókat a műemlékem.hu portálon lehet feltölteni 2014. május 12-től. A feltöltési lehetőség ebből a cikkből nyílik majd. A feltöltéshez regisztráció szükséges (ha ez korábban nem történt meg) a bejelentkezés menüpont alatt. A pályázaton indulók csak saját képpel nevezhetnek, a részvételnek egyéb korlátja nincs.

  A feltöltött képeknek követelményei: legalább 3 megapixel, rövidebbik oldal legalább 1000 pixel, a fájlok mérete legfeljebb 10 MB. A nagy méretre azért van szükség, mert a nyertes fotókat kiállításon mutatja be a Múzeum. A képek természetesen a pályázó tulajdonában maradnak, ám azokat a kiírók a pályázattal kapcsolatban a készítő nevének megadása mellett felhasználhatják.

  A fotókat feltölteni 2014. augusztus 19-én, 23:59 percig lehet. Ezután kerül sor a zsűrizésre, majd eredményhirdetésre, amelyet a legjobb képekből, illetve a műemlékem.hu korábbi kiállításainak anyagából válogatott kiállítás követ, amely az Örökségnapok keretében nyílik meg a múzeumban.

  A legjobbnak ítélt aquincumi kép készítője kiemelt múzeumi díjat, illetve könyvjutalmat kap. Könyvjutalom jár a második és harmadik helyezettnek is.
  Az aquincumi témájú képeken kívül lesz egy különdíj is, amelyet a legjobb nem aquincumi, de római kori témát feldolgozó, bemutató alkotás készítője kap meg. A díja azonos a pályázat első helyezettével.
  Lesz egy közönségdíjas kép is, amely az az alkotás lehet, amelyre a múzeum Facebook oldalán a legtöbben „tetszett” szavazatot adnak. (A Facebook oldalra csak az előzsűrizett képek kerülnek föl, aug. 21. után.) Az itt legtöbb „tetszik” szavazatot kapott képet szintén kiállítják a szervezők, készítője pedig könyvjutalmat kap. Erre szavazni szeptember 5-igán éjfélig lehet érvényesen.
  A díjátadóra a Kulturális Örökségi hétvégén, 2014. szeptember 20-án (a győzteseket a regisztráció során megadott elérhetőségükön értesítjük majd).

  Képek feltöltése: muemlekem.hu

  aquincum_fotopalyazat