• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • „…összekötni az eget és a földet…”

  Makovecz Imre művészete
  Kölcsey Központ, Debrecen, 2015. január 23. – 2015. március 1.

  makovecz_debrecen

  „Az építészetnek pedig mindig az volt az egyetlen igazi és neki való kalandja, hogy hogyan tudja az eget és a földet összekapcsolni … lehatárol-e a kozmoszból valamilyen megszentelt intimitást…”

  A tárlat a 2014-es év egyik legfontosabb kulturális eseménye, a Pesti Vigadóban bemutatott Makovecz-életművet reprezentáló tárlat anyagából válogat. A legendás építész grafikai igényű rajzai, tervei, épületeinek kiváló fotói mellett alkotásainak néhány exkluzív, nagy méretű makettjét is megcsodálhatja a közönség. A kiállítás kurátora Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész.

  A kiállítás ideje alatt vetítéses előadásokat, exkluzív tárlatvezetéseket, foglalkozásokat tervezünk.

  Makovecz Imre a budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott, később Svájcban megismerkedett Rudolf Steiner munkásságával, szellemiségével. 1970-ben Erdélyben járt Kós Károly legendás építésznél. Első külföldi kiállítása Finnországban volt, több nemzetközi elismerés birtokosa. Tiszteletbeli tagjává választotta az Amerikai Építészeti Intézet és a Brit Királyi Építészeti Szövetség, megkapta a Francia Építészeti Akadémia Nagy Aranyérmét. 1992-ben társaival megalapította a Magyar Művészeti Akadémia egyesületet. A 2011-ben köztestületként megalakult Magyar Művészeti Akadémiának örökös tiszteletbeli elnöke.