• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Palóczi Antal-díj 2012

  A Palóczi Antal-díj a településrendezés, illetve a területrendezés területén legalább egy évtizeden át végzett kiemelkedő tevékenység, és az elért szakmai sikerek elismerését kifejező miniszteri díj. A díjakat az Építészet Világnapján, 2012. október 1-jén  adták át a Bemügyminisztérium Márványtermében.

  Palóczi Antal-díjat kapott 2012-ben:

  Körmendy János
  a Fertő-táj Világörökség Tervtanács vezető főépítésze

  Szakmai tevékenységének legfőbb jellemzője az elhivatottság, a küzdelem a szépért, a méltó emberi környezetért. Véleményalkotását a magasra állított szakmai mérce jellemzi. Tervtanácsi elnöki munkáját is nagy körültekintéssel és szeretettel végzi. Óriási energiát fordít Magyarország épített környezetének javítására, legyen az főépítészi munka, a világörökség védelme vagy a Magyar Építész Kamarában végzett sokrétű tevékenység részeként a jogalkotásban való aktív részvétel. A településrendezés területén több évtizeden át végzett kimagasló főépítészi, szakterületi igazgatási és szakmai társadalmi tevékenysége elismeréséül részesül a díjban.

  néhai Szenczi Ottó
  okleveles építészmérnök
  posztumusz díjban részesül
  (a díjat özvegye, Szencziné Schwarczuk Ágnes vette át)

  Tehetséges településfejlesztő, várostervező és építész, innovatív, intuitív, emberileg és szakmailag egyaránt kiemelkedő személyiség volt. Tervezési tevékenysége Budapesthez és a Balatonhoz kötődött. Hosszú éveken át a BUVÁTI tervezője, irodavezetője, majd igazgatója volt. Mesterei – Preisich Gábor, Mester Árpád – szakmai örökségét Ő vitte tovább. Nem a megszokott tervezési metodikával, hanem a folyton megújuló kérdésfelvetés módzserével látott munkának. Intuitív látásmódja a város szerkezetének és működésének leképzésében sok jelentős szakmai újítást, előremutató gondolatiságot és eszközkészletet eredményezett. Ez jellemzi Budapest 1990 után készített Általános Rendezési Tervét is. Számtalan országos építészeti és városrendezési tervpályázat díjazottja volt. Hirtelen bekövetkezett haláláig aktív tervezőként számos város területére készített településrendezési tervet. A településrendezés területén több évtizeden át végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként kapta a díjat.

  (Forrás: Blügyminisztérium Sajtóosztály)