• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Réz az építészetben díj 2013

  Pályamunkákat várnak a 2013. évi európai „Réz az építészetben díj” elnyeréséért a rézzel és rézötvözetekkel tervező építészek számára.

  A beküldhető projektek köre:
  Bármilyen típusú vagy méretű, 2011 májusa és 2013 májusa között átadott épület Európában, mely rezet vagy rézötvözetet hordoz tetőfedésként, homlokzatburkolatként vagy más építészeti elemben.

  A jelentkezés módja:
  Az építészek mutassák be projektjüket két, egyenként A1-es méretű kartonalapú poszteren képekkel, rajzokkal és magyarázatokkal, melyek a réz használatát világítják meg. Tartalmazza, vagy csatoltan kísérje ezeket egy hozzávetőlegesen 250 szavas projektleírás. Minden kép minimum 300dpi felbontású digitális változatát mellékeljék CD-n a Word formátumú projektleírással és a kitöltött jelentkezési lappal együtt. Nincs megkötés arra nézve, hogy egy pályázó maximálisan hány projektet mutathat be.

  A díjról:
  A kétévente megrendezésre kerülő pályázat bővülése és fejlődése alapvető szemléletváltást mutat a réz építészeti felhasználásában a történelmi hagyományú és praktikus tetőfedéstől az épület minden elemén – különösen a homlokzatokon – megjelenő, változatos művészi kifejezőeszközig. Napjainkban a díj már az európai építészközösségé, általa folytatódik növekvő sikerrel. Az építészekből álló zsűri és a pályázathoz közel állók egybehangzó véleménye szerint a projektek színvonala szokatlanul és következetesen magas, tekintetbe véve azt is, hogy a megmérettetés egyetlen anyag köré szerveződik. Számos építész szívesen jelentkezik zsűritagnak és ad a pályázatnak valódi hírnevet.

  A pályázatok beérkezésének határideje: 2013. május 31.

  Információ: copperconcept.org/hu/cikkek/2013-evi-europai-rez-az-epiteszetben-dij-palyazati-kiirasa