• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Urban Landscape No. 4.

  Mellőzöttek – Turay Balázs kiállítása
  FUGA, 2013. 07. 05 – 09. 12.

  Hat magyar állampolgárt gyilkoltak meg származásuk miatt. Elemi kötelességünknek érezzük, hogy minden békés eszközzel harcoljunk a gyűlölet-bűncselekmények, azok felbujtói és elkövetői ellen, folyamatosan szem előtt tartva ezen bűncselekmények áldozatainak érdekeit, sorsuk lehetőségeinkhez mérten való segítését. A Mellőzöttek című sorozat azért jött létre, hogy bemutassa a roma családok, és a teljes roma közösséget ért rasszista indítékú támadások utóhatását, és világossá tegye a szélesebb társadalom számára is, hogy azok közvetve ellenük is irányultak. A szélsőjobboldali támadók célja ugyanis nem volt más, mint etnikai konfliktust szítani magyarok és roma magyarok között, ezért ami történt mindannyiunk ellen irányult. Hisszük, hogy túlnyomó többségünk minden társadalmi feszültség és anyagi nehézség ellenére békében akar élni, és törekszik arra, hogy a problémák megbeszélésére és kezelésére megfelelő módokat találhasson!
  A vádlottak bíróság előtt vannak, de ezzel még nincs lezárva ez a tragikus történet. Az áldozatokat, családtagjaikat nem hagyhatjuk magukra. Egy kicsit mindenki felelőssége az, hogy ne engedjük a kollektív társadalmi memóriából kitörlődni a gyilkosság-sorozatot. A „túlélőknek” pedig segítő kezet kell nyújtani, ha már az állam elmulasztja azt.

  A kiállításhoz kapcsolódó beszélgetés: 2013. szeptember 5.

  A sorozat az Amnesty International Magyarország felkérésére, a szervezet gyűlölet-bűncselekmények elleni munkájának részeként jött létre 2012 és 2013 során.