• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Városfigyelő

  Városfigyelő (www.varosfigyelo.hu)

  A városfigyelő.hu a várossal foglalkozó szakemberekből álló város-tudás-bázis. A városi élet kihívásaira reagálva definiálja a legfontosabb, akut problémákat, a koldulástól a költségvetésen át a városi kutyatartásig. A kiválasztott témákat többféle szakértő, többféle szempontból vizsgálja, mindenki a saját szakterülete szerinti véleményeket, érveket, történeteket adja hozzá.

  A városfigyelő.hu fókuszában a városok térbeli, társadalmi és kulturális viszonyai állnak, ezek természete és átalakulása, illetve mindezek jelentése hazai és nemzetközi viszonylatban.

  Minden esetben árnyalt és megalapozott véleményformálásra törekszünk, és reméljük hogy így segíthetjük a városlakókat, városhasználókat is saját világlátás kialakítására és aktívabb, tudatosabb városhasználatra.

  A városfigyelő.hu magazinszerűen, 2-3 hetente jelenik meg, cikkei elérhetőek az index.hu-n, illetve a facebook csoporton keresztül.

  A varosfigyelo.hu legújabb számának témája a város költségvetése.

  A tartalomból:

  1) Ígérgetés nélkül – interjú Atkári Jánossal
  A fővárosi hitelek és betétek alakulásáról, a jogi és prudenciális adósságkorlátokról, a költségvetési tervezés téves prognózisairól és a fedezet nélküli fejlesztésekről beszélgettünk, de szóba kerültek az önkormányzati cégek privatizációjának szükséges és elégséges feltételei és a forrásmegosztás problémái is.
  Ígérgetés nélkül – interjú Atkári Jánossal

  2) Kosztolányi Bálint cikke a budapesti kerületek és a fővárosi önkormányzat közötti forrásmegosztás szabályozásának történetéről szól, törvények, megállapodások és a működés nehézségei a középpontban.
  Sok lúd disznót győz

  3) Természetesen a közlekedés sohasem maradhat ki, amikor a költségvetésről esi szó: a téma a BKK üzemeltetési problematikája, amit megspékeltünk néhány külföldi üzemeltetési modellel. Csohány Borbála gondolatai a BCG tanulmány alapján.
  A mobilitás ára

  4) Tompos Viktor cikkéből most mindent megérthet a színházfinanszírozásról: mi valósul meg az elvárható finanszírozási elvekből: nyilvánosság, átláthatóság, kiszámíthatóság, tervezhetőség, teljeskörűség vagy ösztönzés?
  Közönségi támogatás