• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Visegrádi építésztábor

  Előkészítő műhelynap, 2014. július 7.

  A Visegrádi Építésztáborok (1981-2001) több generációnyi építészhallgatónak jelentették az első tapasztalatot közös építés és a közösségépítés terén. A Makovecz Imre szellemi védnökségével és cselekvő támogatásával működő nyári táborok célja ma is időszerű.
  A Visegrádi Építésztábor szellemisége idén visszajuthat Visegrádra, ahol a települést szolgálva elsőként megújul az egyik lepencei távolsági buszváró, amelyet a BME Szerves építészet című tárgyának keretében terveztek meg építészhallgatók.

  Visegrádi tábor - 1988 Gubó

  Visegrádi tábor – 1988 Gubó

  További cél a visegrádi kálvária első stációjánál fekvő pihenőhely tájba illő környezetrendezésének tervezése, és a megújulóban lévő városháza kútházának egy meglévő kertépítészeti koncepcióba illesztett felvázolása. Ennek érdekében rögtönzött ötletpályázatotokat hirdetünk meg, melyek eredményeként elkészült koncepciótervek támpontot adnak majd a következő Visegrádi Építésztábor feladat-meghatározásához is.

  A tervezési és építési gyakorlat kiegészül esti előadásokkal, beszélgetésekkel, melyeknek során a jelenlévők megismerkedhetnek a Visegrádi Táborok sajátosságaival, és az „építve tanulás” további megjelenési formáival, és a hely szellemének megnyilvánulásaival.

  A 2014. augusztus 18-tól átélhető kéthetes eseményre és annak 2014. július 7-én 10 órától tartandó előkészítő műhelynapjára az ország minden tájáról várunk építész és tájépítész hallgatókat és a szellemi épülésükért, valamint az együttlét öröméért összegyűlő embereket. (Rajzeszközt hozzatok!) Aki eljön, megtapasztalhatja – Makovecz Imre szavaival – „az építés drámáját”, a gondolat érkezésétől az ellentmondásos feltételek között megszülető terven át a fizikai korlátok közötti megvalósításig.

  Aki jönne, írjon levelet a visegrad@visegrad.hu címre, vagy keresse Rüll Tamás főépítészt a +36-20/236-8291 számon!

  Turi Attila, Ybl díjas építész
  Rüll Tamás főépítész
  Félegyházi András építész, polgármester