• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • What-to-print-in-3D – Tervezz és alkoss 3D-ben!

  Mit érdemes 3D-ben kinyomtatni, milyen lehetőségeket rejt magában a 3D nyomtatás? A Design Terminál és a VARINEX ZRT. nemzetközi pályázata, a What-to-print-in-3D ezekre keresi a választ. A legjobb alkotások részt vesznek a 2015-ös Budapest 3D Printing Days-en.

  whattoprint

  A Design Terminál harmadszor rendezi meg a 3D nyomtatási technológiákat felvonultató rendezvénysorozatát, a Budapest 3D Printing Days-t, melynek részeként idén újra nyilvános pályázatot hirdet What-to-print-in-3D címmel a VARINEX ZRT-vel együttműködve. A szervezők 2015. március 30-ig várják azokat a 3D nyomtatási technológiára épülő műalkotásokat, melyek kizárólag ipari, vagy otthoni 3D nyomtatóval valósíthatók meg. A bírálóbizottság azokat a 3D-s terveket preferálja, amelyeket lehetőleg csak rétegről-rétegre építkező 3D nyomtatóval lehet előállítani. Szempont lesz az újszerűség, az eredetiség és a formai megoldás érvényesülése. Az idei évtől a magyarok mellett külföldi pályázóknak is lehetősége nyílik a versenyen elindulni.

  A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályaművé lesz egy MakerBot Replicator Mini 3D nyomtató, továbbá egy 150 000 Ft értékű 3D nyomtatási lehetőség, valamint az első helyezett elnyeri a legkiemelkedőbb tervnek járó White Cube díjat. A 2. helyezett díja egy Prestigio tablet, illetve egy 125 000 Ft értékű 3D nyomtatási lehetőség, a 3. helyezett jutalma pedig egy Prestigio tablet valamint egy 100 000 Ft értékű 3D nyomtatási lehetőség. A zsűri mellett a beérkező pályaművek véleményezésére a nagyközönség is lehetőséget kap. A maximum 20 legjobbnak ítélt pályaművet – köztük a három legtöbb közönségszavazatot elért tervet is – a VARINEX ZRT. és stratégiai partnerei kinyomtatják, melyeket a Design Terminál a Budapest 3D Printing Days rendezvényen 2015. május 14-16. között állít ki a budapesti Akvárium klubban.

  A BÍRÁLÓBIZOTTSÁG TAGJAI:
  Dr. Bendzsel Miklós, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem címzetes egyetemi tanára, a Magyar Formatervezési Tanács és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke – a bírálóbizottság elnöke.
  Falk György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem címzetes egyetemi docense, a VARINEX ZRT. Igazgatóságának elnöke.
  Koós Pál, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi docense, a Design intézet megbízott igazgatóhelyettese és a Formatervező Tanszék tanszékvezetője.
  Molnár L. Péter, designer, a Maform stúdió alapító tagja és ügyvezetője, a Zsennyei Műhely szakmai vezetője, a Magyar Design Kulturális Alapítvány kuratóriumi tagja.
  Szemerey Samu, építész, urbanista, a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja és kurátora, a Design Terminál szakmai tanácsadója.
  Simó György, a FREEDEE Printing Solutions Kft. ügyvezető igazgatója.
  Varga András, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanársegéde, Gép- és Terméktervezés Tanszék.

  A Budapest 3D Printing Days szakmai partnerei:
  Fablab Budapest, Gigamax3D, FreeDee, VARINEX ZRT.

  A What-to-print-in-3D stratégia partnerei:
  MOME Design Intézet, Prestigio, Freedee Printing Kft., 3dee.Hu, GigamaX3D Studio

  További információ: whattoprintin3d.com