• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Ybl Bicentenáriumi Zárókonferencia

  XII. Ybl Konferencia – Ybl Emlékév Zárókonferenciája
  Gr. Festetics Palota (Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem)
  2014. október 9.

  ybl2014_logo

  Az Ybl Egyesület először 2002-ben rendezett a KÖH által akkor elindított „Kastélyprogram”-hoz csatlakozva kastély-rehabilitációval foglalkozó konferenciát, s a tárgyalt Ybl műemlékeket a helyszínen megtekintő másnapi „műemléktúrát”, az örökségvédelem-tudatos gondolkodás terjesztése, kiszélesítése, az ingatlan kulturális örökségünk, műemlékeink helyzetének, jövőjének, megóvási és hasznosítási lehetőségeinek bemutatásával.
  Több éve már „összművészeti” a program. Ahogy Goethe a straßburgi székesegyház előtt állva misztikus elragadtatásában mondta: „…Baukunst als eine erstarrte Musik” az építészet megfagyott (megdermedt, megkövült)muzsika, összekapcsoltuk az építészeti előadásokat a témáihoz illő kamarakoncerttel, s irodalmi szemelvényekkel.
  Minden évben az építészeti előadásokon kívül, az év aktuális, kulturális főeseményéhez illeszkedve Reneszánsz Éve, Haydn-, Erkel -, Liszt -, Steindl évfordulók kapcsán – az érintett Nagyjainkról is történt megemlékezés.
  Ez évben a névadó Mesteren kívül, számos jeles magyar építésznek van még születési illetve halálozási kerek évfordulója. Az egész évi konferenciák tárgyalják Ybl munkásságát, de az Ybl Emlékév címe … Magyar Építészet Éve is. Tehát az Ybl Egyesület kötelessége az évfordulós magyar építésóriásoknak a Zárókonferencián egy-egy előadást szentelni.

  Zárókonferencia programja:
  www.ybl2014.hu/programok/ybl-bicentenariumi-zarokonferencia/