• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Ybl-díj 2010

  Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából 2010-ben Ybl Miklós-díjban részesültek:

  Kalmár László

  Előremutató, tiszta elveken alapuló építészi munkásságát alkotótársával Zsuffa Zsolttal folyamatos együttműködésben fejti ki. Eddigi legjelentősebb alkotásuk a budaörsi Városháza, amely a közigazgatási rendeltetésű épületek körében mérföldkőnek számít (Pro Architectura-díjas). Emellett más műfajokban is kiemelkedő építészi teljesítményt nyújtanak. Példa erre a balatonlellei Konyáry-pincészet, valamint számos kisebb-nagyobb lakóépület, amelyek többségét önállóan tervezik, bizonyítva ezzel egyéni, egymástól független alkotókészségüket is.

  Klenk Csaba

  Építészi munkásságának javarésze Paks városában, illetve környékén valósult meg.
  Önmagában már az a vállalkozás is elismerésre méltó magatartás, amikor egy jól felkészült építész egy kisvárosba települ, szembenézve az ezzel járó egzisztenciális kockázatokkal. Amennyiben ott megállja helyét, és keze nyomán látványos eredmények születnek, az valóságos építészi teljesítmény. Klenk Csaba alkotói módszereit az alaposság, a biztos szakmai tudás jellemzi. Épületein hagyományos és újszerű formai elemeket egyszerre alkalmaz, megteremtve köztük a finom átmenetet, a folytonosságot.

  Kruppa Gábor

  Az építészet különféle szegmenseiben bizonyította alapos szakmai felkészültségét, a minőség iránti elkötelezettségét. Eddigi legjelentősebb munkája a budapesti Gresham-palota teljes rekonstrukciója és elit szállodává történt átépítése. Egy másik jelentős alkotása az újpalotai lakótelep frissen emelt temploma. Az építészeti eszközöket, elemeket jelentőségüknek megfelelően kezeli. Nagyvonalúan formál, ugyanakkor elmélyül a részletekben. Munkássága egyenletesen magas szakmai színvonalat és szellemi következetességet mutat.

  Mikó  László

  Pályafutását a gondosan megtervezett, mértéktartóan formált, jól funkcionáló épületek sora jellemzi. Közülük talán legjelentősebb a Szegedi Tudományegyetem központi könyvtára és információs központja – Pro Architectura-díjas. Ez az alkotás kiforrott mű, egyben kiemelkedő példa a rendeltetésének mindenben megfelelő, közmegelégedésre működő épületek körében. Mikó László sokoldalú és igényes építészi alkotómunkája kiemelkedő kvalitású architektúrát teremt.

  Zsuffa Zsolt

  Munkásságára mindaz jellemző, amely alkotótársa, Kalmár László méltatása fentebb már kiemelt. Vele együtt tudatosan és következesen műveli azt az építészeti irányzatot, amely fogékony a világban zajló folyamatok megértésére, és e folyamatokból eredő feladatok korszerű megoldására.  Kiemelkedő egyéni készségeit mutatja még számos eredeti megformálású családi ház és üdülőépület.

  Gratulálunk a díjazott építészeknek! – a szerkesztők.

  (fenti összefoglaló Zsilinszky Gyula méltatásának felhasználásával készült)