• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Ybl makett pályázat

  Makett pályázatot hirdetett az Operaház az Ybl Bicentenárium alkalmából

  A Magyar Állami Operaház Ybl Miklós születésének bicentenáriuma alkalmából makett pályázatot hirdetett. A kiírás szerint a nagyszerű építész egyik leghíresebb művét, az Operaházat kell megformázni. A pályázat célja, hogy lehetőséget teremtsen a makett készítés iránt érdeklődő középiskolás korosztály és a szakmailag jártasabb, szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói, valamint a makett készítéssel hobbi szinten foglalkozók számára, hogy megmutathassák és összemérhessék tudásukat.

  Az öttagú bírálóbizottság és a kiíró a pályázati anyagban meghatározott makett kidolgozottságára helyezi a hangsúlyt, figyelembe véve a makett részletességét, pontosságát, az ötletességet, különlegességet és az egyediséget, valamint az anyaghasználatot. A bírálóbizottság tagjai: Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója, Borsa Miklós, az intézmény egykori műszaki igazgatója, Reményi Katalin, a dalszínház jelenlegi műszaki igazgatója, valamint két meghívott építész: Molnár Csaba Ybl-díjas építész, a BME Rajz- és Formaismereti Tanszékének oktatója és Szűcs Tibor a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium igazgatója.

  A pályázati dokumentáció – amelyben minden vonatkozó információ megtalálható a formai követelményektől a pályázati feltételeken át a határidőkig – ingyenesen letölthető a www.opera.hu/yblmakett weboldalról. A pályaműveket augusztus 28-áig várják. A díjátadás szeptember 27-én, az Operaház megnyitásának 130. évfordulóján lesz, a díjazott darabokból ekkor kiállítás is nyílik.

  opera_makettpalyazat