• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Álmodd meg a Bartók Béla Boulevard új közösségi padjait!

  Pályázati kiírás

   

  A Bartók Boulevard Egyesület és a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) közös pályázatot ír ki, hogy új mobil utcabútorok varázsolják még élhetőbbé a Bartók Béla Boulevardot az itt élők és ide látogatók számára. Fontosnak tartjuk a fiatalok bevonását, hogy ők is vegyenek részt környezetük alakításában, mindig járjanak nyitott szemmel és ne féljenek elmondani véleményüket, javaslataikat.

  Az 2013 szeptemberében kezdeményezett összefogás (Bartók Boulevard Egyesület, korábbi nevén Kult11) a Bartók Béla út és közvetlen környezetének társadalmi téren is aktív magánszemélyei, civil szervezetei, üzleti vállalkozásai, galériái, valamint vendéglátóipari egységei között szerveződött. Annak érdekében történt mindez, hogy egyfajta megújítást hozzon a Bartók Béla út kulturális és társadalmi életébe és a Főváros egyik kiemelt adottságokkal bíró központi szerepet betöltő főutcájává váljon.

  Céljuk az, hogy a Bartók Boulevard márkanév alatt integrálja, mind azon aktorok tevékenységét, törekvéseit, akik egy prosperáló és élhető jövő orientált vonzó hellyé kívánják fejleszteni ezt az egykor szebb napokat megélt „szabadtéri plazát”. A Bartók Béla Boulevard brand célja komplex módon megteremteni a hely múltbeli és jelenlegi karakterének megfelelő, dinamikus információ- és energiaáramlást. Erős kötődést az itt élő, dolgozó, tanuló vagy éppen közösségi, baráti hálózatokat itt megélő emberek és csoportok számára, amely támogatja a kreatív gondolatokat, újragondolja a városi köztér 21. századi lehetőségeit. Egy újfajta humán tőke alapjainak kidolgozását tűztük ki célul, amelyik partnerségi viszonyokra épül, és közvetlen kapcsolatot teremt a gazdaság, a kultúra és a privát szféra között.

  Ezen törekvések támogatója a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Bevásárlóutca Menedzsment (BUM Nonprofit Kft.), mely felkarolja, segíti és összefogja az utcákat és az ott működő vállalkozókat, hogy a meglévő értékeket megőrizze, a meglévő közösségeket tovább építse. Ápolja a meglévő értékeket, kulturális és egyéb programok szervezésével bíztatja arra a lakosságot, hogy aktívan vegyen részt a város életében és megismerésében. Összefogja a vállalkozásokat, hogy azok egymást ismerve és segítve működhessenek. Segíti az információátadást, és arra törekszik, hogy a főváros utcáiban egyre kevesebb üresen álló üzlethelyiséggel találkozhassanak az ottélők és a turisták. Népszerűsíti a tematikus utcákat, marketing tevékenységgel, kommunikációval támogatja a lokális kezdeményezéseket és képviseli az utcák véleményét és érdekeit a közéletben. Megtalálja azokat, akik közösen dolgoznak a főváros, a kereskedelem és a turizmus fejlesztéséért, és lehetőséget biztosít az utcákkal közös együttműködésre.

  Ezen pályázat keretén belül szeretnénk a Bartók Béla Boulevard közösségépítő erejét tovább növelni és a környezetet minél komfortosabbá tenni, hogy minden térhasználó örömmel töltsön időt ebben a városrészben.

   

  Pályázat tárgya

  Olyan utcabútorok, padok létrehozásáról van szó, mely hozzáad a tér kulturális, közösségi értékéhez, illeszkedik a városképhez és a helyi előírásokhoz, ugyanakkor megvalósítható (legyártható és ésszerű az előállítási költsége), környezetbarát, fenntartható, mobil, azonban a burkolat sérülése nélkül rögzíthető, hogy annak eltulajdonítása ne legyen egyszerű jogosulatlanok számára. A pad egyik alapanyaga mindenképpen legyen fa.

   

  Pályázók köre

  Pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött magánszemély, aki Felsőoktatási intézmény aktív tanulója és képes nem csak a designt megálmodni, hanem az adott pad gyártását is részletesen le tudja írni és hozzá költségvetést készíteni. A pályázat elkészítéséhez bevonhatók további hallgatók, azonban nyertes pályázat esetén, a pályázatot benyújtó személy részesül a támogatásban.

   

  Pályázat fődíja

  A zsűri által kiválasztott nyertes pályázó 100.000,- Ft pénzügyi támogatásban részesül.

   

  Pályázat benyújtásának menete

  Pályázat meghirdetése: 2021. szeptember 15.

  Pályázat beadási határideje: 2021. október 20.

  • Pályázati adatlap (letölthető dokumentumok a kiírás alatt, a lap alján találhatók)
  • Pad látványterve
  • Pad gyártásának főbb paraméterei/műszaki leírás
  • Pad előállításának költségvetése

  A pályázati anyagot az info@bevasarloutca.hu e-mail címre várjuk.

  7 tagú zsűri dönt a pályázatokról.

  Eredményhirdetés: 2021. november 5.

  Díjátadó (járvány függvényében) 2021. november 10.

  Zsűri tagjai

  • Budapest Főváros Önkormányzata, Erő Zoltán főépítész
  • Budapest Brand nZrt, Faix Csaba vezérigazgató
  • Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Barabás Richárd alpolgármester
  • Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Kulturális és Köznevelési Bizottság, Görög András elnök
  • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Nemzetközi és Külgazdasági Kollégium, Rév András elnök
  • Bartók Béla Boulevard, Jáki Mónika menedzser
  • BUM Nonprofit Kft., Antal Attila igazgató

   

  Pályázati projektek kiválasztása és értékelése

  Főbb szempontok

  1. Illeszkedik a környezethez
  2. Megvalósítható
  3. Tartós (időtálló, mivel kültéren lesz) és fenntartható
  4. Megfelelő a használhatósága
  5. Költséghatékony megoldás
  6. Tervezés során, olyan utcabútorokat álmodjanak meg a tervezők, amelyek figyelembe veszik Budapest Településképi Arculati Kézikönyvét (TAK). A teljes kézikönyvet az alábbi linken találják, de az ide vonatkozó részt pdf formában le is tölthetik oldalunkról (lap alján találhatók a letölthető dokumentumok).
   Budapest Településképi Arculati Kézikönyv
  7. Környezetbarát
  8. Könnyen rögzíthető, de ugyanakkor mobillá tehető

   

  A kiírók fenntartják a módosítás jogát!