• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Hild János-díj 2021 – Pályázati felhívás

   

  1. Települési Hild János-díj 2021

  A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) 2021-ben 37. alkalommal adományoz települési Hild János-díjat, a település céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés terén kimagasló eredményeket elért önkormányzatoknak.

  A díj elnyeréséért a települési önkormányzatok pályázhatnak.

  A települési Hild János-díj egy alkalommal legfeljebb három pályázónak adható. A díjazottak emlékérmet és az adományozásról szóló oklevelet kapnak, az érem nagyított változatát kötelesek emlékműként köztérre kiállítva, vagy központi helyen lévő épület falára szerelve emléktáblaként elhelyezni.

  A legfeljebb három díj elosztása során külön kerülnek elbírálásra a 2000 fő alatti, a 2000-20.000 fő közötti, és a 20.000 fő feletti lakos számú települések pályázatai. A legfeljebb három díjnak az egyes kategóriák közötti megoszlásáról a beérkezett pályázatok színvonalának figyelembevételével a MUT Elnöksége dönt.

  A pályázatot a település önkormányzata nyújthatja be, bruttó125.000 forint nevezési díjnak a pályázatot lebonyolító Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nkft. bankszámlájára (OTP Bank Nyrt. 11709002-20603557) átutalással történő megfizetését követően a pályamunkát postai, vagy gyorspostai küldeményként, vagy személyesen (veszélyhelyzeten kívüli munkanapokon 10.00 és 15.00 óra között, egyébként pedig telefonos egyeztetést követően: ) lehet beadni a Magyar Urbanisztikai Társaságnak (1094 Budapest, Liliom u. 48.).

  Beadási határidő: 2021. július 01. 14 óráig

  Bővebb információ itt olvasható.

   

  2. Egyéni Hild János-díj 2021

  A Magyar Urbanisztikai Társaság Hild Jánosról, az első budapesti városrendezési terv készítőjéről nevezte el a Hild János-díjat, amelynek egyéni változatát az urbanisztika terén elért kimagasló személyes elméleti és gyakorlati szakmai teljesítmények elismerése érdekében adományozza.

  Ki kaphat egyéni Hild János-díjat?

  Hild János-díj adományozható annak a természetes személynek, aki az urbanisztikai szemlélet érvényesítése terén, a területfejlesztésben, területrendezésben, a településfejlesztésben, településrendezésben, városrehabilitációban, a települési értékek értékőrző fejlesztésében, a települések igazgatásában, irányításában, működtetésében kiemelkedő tudományos, tervező vagy gyakorlati szakmai eredményt ért el.

  A díjat ugyanaz a személy 5 éven belül csak egyszer kaphatja meg (az eddigi díjazottak sorát a 2. számú melléklet tartalmazza). A Társaság egy alkalommal legfeljebb 3 díjat oszt ki.

  Beadási határidő: 2021. július 01. 12 óráig

  Bővebb információ itt olvasható.