• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Építészek home office-ban

  Szöveg: Magyaróvári Fanni Izabella
   
  Az építészek mesterségük jellegéből adódóan gyakorta hazavihetik a munkát, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Összeállításunkban néhány olyan építészt, iparművészt mutatunk be, akik otthonról (is) dolgoztak, és ezt sok esetben sikerült lencsevégre kapni, megőrizni az utókornak.
  A Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ a koronavírus okozta veszélyhelyzetre való tekintettel indított cikksorozatot a honlapján ebben a témakörben, ebből adunk egy tágabb merítést az alábbi írásban. Az Építészeti Múzeumban található fotók bepillantást engednek az építészek dolgozószobájába, tervezőasztalára és ezáltal mindennapjaikba is. Válogatásunk leginkább a gyűjteményben őrzött fotókra épül, és néhány századfordulós példa mellett a két világháború közötti időszakra koncentrál.
  Az építészek számára számos előnye volt az otthoni iroda kialakításának: lehetővé tette a rugalmas időbeosztást, hiszen a kreatív tervezési feladatokat sokszor nem lehet időkorlátokhoz szabni. Ráadásul az építészek, belsőépítészek otthona referenciaként, bemutatóteremként is szolgált a hozzájuk érkező ügyfelek számára. A beállított képek, amelyeken az építészek dolgozószobájukban pózolnak, rajzolnak, kezükben vonalzóval mind az imázsépítés részét képezték.