• ремонты от компании StroySila
 • укладка тротуарной плитки
 • Szeptember Feszt

  25 éves a Magyar Építész Kamara
  Építészek Háza, 2022. 09. 23.

  Szeptember végén egész napos fesztivált rendezett a létrejöttének 25. évfordulóját ünneplő Magyar Építész Kamara. A program villásreggelivel kezdődött, amit az Építészeti Múzeum új kiállítóhelyének, a Walter Rózsi villának bemutatása kísért. Ezután „ MÉK arcképcsarnok” címmel beszélgetés következett a Kamara történetéről Balogh Balázs, Krizsán András, Markos Anikó és Tutervai Mátyás részvételével.
  A fesztivál az építészetről szólt, de több olyan tervezőt is bemutatott, akik más területen is jelentős alkotói tevékenységet folytatnak. A délelőtt során a fotóit mutatta be Riesz Abigél és Szőcs László Zsombor, majd Szakács Barnabás, Tar Andrea és Velősy András iparművészeti munkáit láthatta a közönség. Csapó Balázs, Csillag Katalin, Gunther Zsolt, Szalay Tihamér és Turi Attila a Magyar építészet 10-20 címmel megjelent kiadványról beszélgetett, az ebédidőben pedig „ Jó ebédhez szól az építész” címmel Bolberitz Henrik zenélt.
  A délutáni programok egy kerekasztal-beszélgetéssel indultak, melynek témája: „Merre tovább Budapest”, a moderátor Zubreczky Dávid volt, a résztvevők: Eltér István, Erő Zoltán és Bardóczi Sándor. Az Építési és Beruházási Minisztérium terveiről Lánszki Regő építészeti államtitkár és Hajnóczi Péter, a MÉK elnöke beszélt. Délután az irodalommal – Cseh András, Glázer Attila és Vadász Bence –, majd a képzőművészettel – André Zoltán, Bodzán Antal és Buzay József – is foglalkozó építészek mutatkoztak be. Este pedig „Bor, csokoládé, építészet” címmel kerekasztal-beszélgetés volt minden földi jóról, melyen Bálint Imre építész-borászt és Varga Ferenc csokoládékészítőt Tutervai Mátyás kérdezte. A bor- és csokoládékóstolót Bolberitz Henrik zenéje kísérte.

  Forrás: MÉK