• ремонты от компании StroySila
  • укладка тротуарной плитки
  • Poszthumusz elismerés Farkasdy Zoltán építésznek

    A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlése postumus honoris causa címet mások mellett Farkasdy Zoltán Ybl- és Kossuth-díjas építész, építészeti írónak. Az elismerést december 13-án adta át Turi Attila elnök a köztestület Makovecz Imre utcai szalonjában.
    Turi Attila köszöntőjében elmondta, hogy az adventi várakozás jegyében, a téli napfordulóhoz egyre közeledve, olyan kiváló alkotók előtt tiszteleg a Magyar Művészeti Akadémia, akiknek életműve mindenkor magában hordozza a művészetben rejlő megszabadító erőt. Az MMA a mindennapok kihívásaira felelő művészi válaszok megszületésének elősegítése mellett nagy hangsúlyt helyez a hagyomány iránti tiszteletre is. Alapszabálya szerint postumus honoris causa címet adományozhat azon személyeknek, akik életük során kimagasló művészi tevékenységet folytattak, a köztestület megalakulása előtt vagy azt követően – tagjelöltként – megválasztásuk előtt elhunytak, és nem voltak az MMA társadalmi szervezet tagjai.
    Az egyes tagozatok, a hozzájuk beérkező javaslatokat megismerve, idén is egy-egy személyt terjeszthettek az elnökség elé. Az elnökség a címadományozással kapcsolatosan beérkező tagozati javaslatok együttes vizsgálatát követően javaslatot terjesztett a közgyűlés elé, ahol titkos szavazással hoztak döntést a címadományozásról. Farkasdy Zoltán nevében az építész fia, Farkasdy Zoltán vette át az oklevelet.